Breaking News
Home / RS - BIH / Stanje na putevima / Stanje na putevima

Stanje na putevima

vlažni-kolovozi-e1511078773313

IZVJEŠTAJ O STANJU NA PUTEVIMA 21.11.2018

REPUBLIKA SRPSKA  

Saobraćaj se jutros na većini puteva u RS odvija po vlažnim ili  mokrim i klizavim kolovozima. Zbog niskih  jutarnjih temperatura, mogući su nailasci na poledicu,naročito na dionicama u višim  predjelima i preko prevoja.Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju u kotlinama i duž riječnih tokova,posebno na području Kneževa,Mrkonjić Grada,Doboja,Bijeljine,regije Birač,I.Sarajeva,Foče i Gacka. Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina upozoravamo na povećanu  opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz.Na svim putnim pravcima vozačima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu, te da ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna.

Zbog izvođenja radova na izgradnji mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta M-4 Čelinac-Kotor Varoš. Privremena saobraćajna signalizacija je postavljena i njeno poštovanje je obavezno. (do 01.05.2019.)

Zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja” na autoputu Gradiška-Banjaluka  do 31.12.2018. izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

U toku su  radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu M-4 Rebrovac-Čelinac, u mjestu Vrbanja. Do 27.11.2018. godine, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, a regulisan je odgovarajućom privremenom saobraćajnom signalizacijom.

 

 

 

Na magistralnom putu M-16 dionica Banja Luka-Srpske Toplice (na dijelu od Kosmosa do Nule) izvode se radovi na izgradnji trase optičkog kabla, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, uz regulaciju semaforima na dijelu gdje se izvode radovi.

Počeli su radovi na izgradnji trotoara na regionalnom putu R-480 Derviši-Klašnice 2 ( u Ulici Put srpskih branilaca i 16. Krajiške N.O. brigade), zbog čega će biti izmijenjen režim odvijanja saobraćaja. Postavljena je privremena saobraćajna signalizacija i njeno poštovanje je obavezno.

Zbog radova, režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je na dionicama magistralnog puta M-4Banja Luka (Rebrovac)-Čelinac i Čelinac-Kotor Varoš. Planirano je da radovi traju do 31.12.2018. godine.

Zbog radova koji se izvode na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka, dionica Krupa na Vrbasu-Bočac od 07-17 časova (ponedeljak-subota), dolazi do obustave saobraćaja (10-tak minuta) i saobraćaj  se propušta naizmjenično jednom trakom.

Zbog sanacije klizišta usporeno se saobraća na dionici magistralnog puta M-18 Sarajevo – Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene.

Zbog sanacionih radova, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici mag. puta M-14.1 Bijeljina – Glavičice (ulice 27 marta i Srpske vojske u Bijeljini). Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Zbog aktiviranog klizišta na regionalnom putu  R-456 Lopare-Priboj obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse i preusmjeren na alternativne putne pravce.

U toku su radovi na sanaciji mosta preko rijeke Moštanice, zbog čega je potpuno obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-477a Moštanica-Kozarska Dubica. Vozila se za vrijeme obustave preusmjeravaju na obilazni put u neposrednoj blizini.

Zbog sanacije  klizišta, doći će do izmjene režima saobraćaja na regionalnom putu R-413 dionica Mitrovići-granica RS  ( Prisika ). Planirano je da radovi traju do 13.12.2018. godine.

Zbog radova na sanaciji klizišta, na regionalnom putu R-454 a Bratunac 3-Drinjača (do 27.11.2108 ), u vremenu od 07:00 do 16:00 časova potpuno je obustavljen saobraćaj, dok u vremenskim periodima od 00:00 do 07:00 i od 16:00 do 00:00 časova ostaje na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 t i autobuse klase M3. Ova zabrana se ne odnosi na autobuse prevoznika ad Holding “Drinatrans” Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima R-414 Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, R-476 Ukrina-Gornja Vijaka i R-458 Lopare (Mačkovac)-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića.

Deminerski radovi

Zbog izvođenja deminerskih radova na M-14.1 Brod-Odžak (deminerska radilišta Klakari Donji 9 i 13) od 08 do 18 časova radnim danima (do 21.12.2018.), saobraćaj se odvija na način 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja vozila.

Zabrane

Na regionalnom putu R-473 Teslić 2-granica RS/FBiH Podjezera, u mjestu Žeželja, zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 5 t.

Zbog oštećenja mosta na rijeci Jadrini na lokalnom putu L007 dionici Doboj-Manastir Petrovo, od 07.05.2018 na snazi je zabrana saobraćaja za sva vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone.

Na regionalnom putu R-458 Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG (Šćepan Polje), zabranjen  je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. (Rješenje Min. saob. i veza 13.03/345-103-1/15, od 11.12.2015.).

AMS RS

Danas, (21. novembar 2018.) u AMD “Osmaci” od 09-11 časova i AMD ”Šekovići” od 13-15 časova u okviru peventivne kampanje “Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2018”, vozači če moći da obave besplatnu kontrolu ispravnosti uređaja na motornim vozilima i njihovu pripremljenost za vožnju u zimskim uslovima. Kampanja traje do 30. novembra i podržana je od strane Ministarstva saobraćaja i veza RS, Ministarstva unutrašnjih poslova RS, Agencije za bezbjednost saobraćaja RS, kompanije “Optima grupa” i lokalnih zajednica.

U informativnoj službi AMS RS, u upotrebi  je već duže vrijeme poseban broj “vozačke solidarnosti” – 066/823-000 – na koji vozači mogu da pošalju SMS poruku i obavijeste dežurne radnike Informativno-dispečerskog centra AMS RS o vanrednim zastojima, saobraćajnim nezgodama ili drugim problemima na putu. Vozači, obavjestite AMS RS o zastojima i problemima na putu putem SMS broja “vozačke solidarnosti” -066/823-000. Zbog velikog broja poziva na broj  1285 informacije o stanju na putevima i pomoć na putu  u Republici Srpskoj možete dobiti i mobilni telefon  066/823-000, ili putem internet stranice www.ams-rs.com.

 

 

 

BANJA LUKA

Od 12. novembra najavljeni su radovi na izgradnji kružnog toka, na magistralnom putu M-4 dionica Banjaluka (pijaca) – Banjaluka (Rebrovac).

Zabranjuje se saobraćaj: Svim vozilima u Ulici Gavrila Principa na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića, svim vozilima preko Zelenog mosta, svim vozilima, osim vozilima stanara, u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice u Banjaluci.

FEDERACIJA BiH

Magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, pa pozivamo na pojačan oprez. Izdvajamo dionicu autoputa A-1 Tarčin-Sarajevo sjever, kao i putne pravce: Sarajevo-Foča-Goražde, Sarajevo-Tuzla, Doboj-Tuzla-Bijeljina, Konjic-Jablanica-Prozor, Livno-Drvar i Novi Travnik-Bugojno. Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan. U višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima skrećemo pažnju na moguću poledicu. Vozače koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava (M-15 Šuica-Livno) upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog sanacije tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) izmijenjen je režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraćaj preusmjerava na regionalni put R-445 Nemila-Zenica.

Zbog sanacije mosta na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, saobraćaj teretnih vozila obustavljen je i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

GRANIČNI PRELAZI

Na GP u BiH jutros nema dužih zadržavanja

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu  Novi Grad-Dvor.

 

ams-rs.com

Check Also

20191221083741_574912

Upozorenje vozačima zbog jakih udara vjetra

  Auto-moto savez Republike Srpske upozorio je jutros vozače na povremeno jake udare vjetra na …

Powered by Master Media (TM)