Breaking News
Home / BIH / Republika Srpska / Stanje na putevima / Stanje na putevima

Stanje na putevima

089395-310x205

IZVJEŠTAJ O STANJU NA PUTEVIMA 19.11.2018

REPUBLIKA SRPSKA  

U većem dijelu RS vozi se po suvim i mjestimično mokrim kolovozima, a niske temperature pogoduju formiranju poledice u sjenovitim dijelovima putnih pravaca, u višim predjelima, preko planinskih prevoja, mostova i nadvožnjaka, zbog čega savjetujemo maksimalno opreznu i sporiju vožnju. Vozače napominjemo da na put ne kreću bez zimske opreme koja je i zakonski obavezna. U kotlinama i uz riječne tokove, te preko planinskih prevoja slabija magla ili sumaglica smanjuju vidljivost (područje Kneževa i Mrkonjić Grada), a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina upozoravamo na mogućnost sitnijih odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Zbog izvođenja radova na izgradnji mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta M-4 Čelinac-Kotor Varoš. Privremena saobraćajna signalizacija je postavljena i njeno poštovanje je obavezno. (do 01.05.2019.)

Zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja” na autoputu Gradiška-Banjaluka  do 31.12.2018. izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

U toku su  radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu M-4 Rebrovac-Čelinac, u mjestu Vrbanja. Do 27.11.2018. godine, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, a regulisan je odgovarajućom privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Na magistralnom putu M-16 dionica Banja Luka-Srpske Toplice (na dijelu od Kosmosa do Nule) izvode se radovi na izgradnji trase optičkog kabla, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, uz regulaciju semaforima na dijelu gdje se izvode radovi.

Počeli su radovi na izgradnji trotoara na regionalnom putu R-480 Derviši-Klašnice 2 ( u Ulici Put srpskih branilaca i 16. Krajiške N.O. brigade), zbog čega će biti izmijenjen režim odvijanja saobraćaja. Postavljena je privremena saobraćajna signalizacija i njeno poštovanje je obavezno.

Zbog radova, režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je na dionicama magistralnog puta M-4Banja Luka (Rebrovac)-Čelinac i Čelinac-Kotor Varoš. Planirano je da radovi traju do 31.12.2018. godine.

 

 

Zbog radova koji se izvode na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka, dionica Krupa na Vrbasu-Bočac od 07-17 časova (ponedeljak-subota), dolazi do obustave saobraćaja (10-tak minuta) i saobraćaj  se propušta naizmjenično jednom trakom.

Zbog sanacije klizišta usporeno se saobraća na dionici magistralnog puta M-18 Sarajevo – Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene.

Zbog sanacionih radova, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici mag. puta M-14.1 Bijeljina – Glavičice (ulice 27 marta i Srpske vojske u Bijeljini). Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Zbog aktiviranog klizišta na regionalnom putu  R-456 Lopare-Priboj obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse i preusmjeren na alternativne putne pravce.

U toku su radovi na sanaciji mosta preko rijeke Moštanice, zbog čega je potpuno obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-477a Moštanica-Kozarska Dubica. Vozila se za vrijeme obustave preusmjeravaju na obilazni put u neposrednoj blizini.

Zbog sanacije  klizišta, doći će do izmjene režima saobraćaja na regionalnom putu R-413 dionica Mitrovići-granica RS  ( Prisika ). Planirano je da radovi traju do 13.12.2018. godine.

Zbog radova na sanaciji klizišta, na regionalnom putu R-454 a Bratunac 3-Drinjača (do 27.11.2108 ), u vremenu od 07:00 do 16:00 časova potpuno je obustavljen saobraćaj, dok u vremenskim periodima od 00:00 do 07:00 i od 16:00 do 00:00 časova ostaje na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 t i autobuse klase M3. Ova zabrana se ne odnosi na autobuse prevoznika ad Holding “Drinatrans” Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima R-414 Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, R-476 Ukrina-Gornja Vijaka i R-458 Lopare (Mačkovac)-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića.

Deminerski radovi

Zbog izvođenja deminerskih radova na M-14.1 Brod-Odžak (deminerska radilišta Klakari Donji 9 i 13) od 08 do 18 časova radnim danima (do 21.12.2018.), saobraćaj se odvija na način 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja vozila.

Zabrane

Na regionalnom putu R-473 Teslić 2-granica RS/FBiH Podjezera, u mjestu Žeželja, zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 5 t.

Zbog oštećenja mosta na rijeci Jadrini na lokalnom putu L007 dionici Doboj-Manastir Petrovo, od 07.05.2018 na snazi je zabrana saobraćaja za sva vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone.

Na regionalnom putu R-458 Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG (Šćepan Polje), zabranjen  je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. (Rješenje Min. saob. i veza 13.03/345-103-1/15, od 11.12.2015.).

AMS RS

Danas,  (19. novembar 2018.) u AMD “Optima” u Modriči od 09-11 časova i AMD ”Šamac” u Šamcu od 13-15 časova u okviru peventivne kampanje “Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2018”, vozači moći da obave besplatnu kontrolu ispravnosti uređaja na motornim vozilima i njihove pripremljenosti za vožnju u zimskim uslovima. Kampanja traje do 30. novembra i podržana je od strane Ministarstva saobraćaja i veza RS, Ministarstva unutrašnjih poslova RS, Agencije za bezbjednost saobraćaja RS, kompanije “Optima grupa” i lokalnih zajednica.

U informativnoj službi AMS RS, u upotrebi  je već duže vrijeme poseban broj “vozačke solidarnosti” – 066/823-000 – na koji vozači mogu da pošalju SMS poruku i obavijeste dežurne radnike Informativno-dispečerskog centra AMS RS o vanrednim zastojima, saobraćajnim nezgodama ili drugim problemima na putu. Vozači, obavjestite AMS RS o zastojima i problemima na putu putem SMS broja “vozačke solidarnosti” -066/823-000. Zbog velikog broja poziva na broj  1285 informacije o stanju na putevima i pomoć na putu  u Republici Srpskoj možete dobiti i mobilni telefon  066/823-000, ili putem internet stranice www.ams-rs.com.

BANJA LUKA

Povodom održavanja manifestacije “Svjetski dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda”, danas, 19.11.2018. godine, u vremenu od 11:30 do 13:00 časova, biće potpuno obustavljen saobraćaj za sva vozila u Ulici Kralja Petra I Karađorđevića u dijelu od raskrsnice sa Alejom svetog Save do raskrsnice sa Ulicom Bulevar cara Dušana.

Od 12. novembra najavljeni su radovi na izgradnji kružnog toka, na magistralnom putu M-4 dionica Banjaluka (pijaca) – Banjaluka (Rebrovac).

Zabranjuje se saobraćaj: Svim vozilima u Ulici Gavrila Principa na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića, svim vozilima preko Zelenog mosta, svim vozilima, osim vozilima stanara, u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice u Banjaluci.

 

 

FEDERACIJA BiH

U većem dijelu F BIH saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu. Mogući su nailasci na poledicu na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, ali sada bitnije ne ometa saobraćanje. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme obavezno.

Radovi na ugradnji uređaja za brojanje saobraćaja izvode se danas na dionici magistralnog puta M-4 Teslić (Barići)- Karuše u mjestu Tešanjka. Na ovoj dionici saobraća se jednom trakom- naizmjenično.

Zbog sanacije mosta na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, saobraćaj teretnih vozila obustavljen je i preusmjeren na alternativni pravac preko  Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na ostalim putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Izdvajamo dionice autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, dionicu autoputa Bosanska Gradiška-Banja Luka,  kao i magistralne puteve: M-17 Mostar-Čapljina, M-17 Konjic-Tarčin, M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj.

 

GRANIČNI PRELAZI

Na graničnim prelazima u BiH  nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Novi Grad-Dvor.

 

www.ams-rs.com

Check Also

20191221083741_574912

Upozorenje vozačima zbog jakih udara vjetra

  Auto-moto savez Republike Srpske upozorio je jutros vozače na povremeno jake udare vjetra na …

Powered by Master Media (TM)