Breaking News
Home / Visegrad / Aktuelnosti Višegrad / SSD „SOКO“ PROSLAVILO КRSNU SLAVU SVETOG VASILIJA OSTROŠКOG

SSD „SOКO“ PROSLAVILO КRSNU SLAVU SVETOG VASILIJA OSTROŠКOG

IMG_0306

 

RAZNOVRSNE AКTIVNOSTI КROZ SEDAM SEКCIJA

U Narodnom domu manastira Svetog oca Nikolaja u Dobrunskoj Rijeci kod Višegrada, u nedelju 12. maja, Srpsko sokolsko društvo „Soko“ obilježilo je krsnu slavu Svetog Vasilija Ostroškog.
Čin lomljenja slavskog kolača, sa predsjednikom drušva Slavkom Heletom, obavio je arhimandrit Jovan Gardović, duhovnik Sokola, uz sasluženje manastirskog bratstva.

 

U kratkoj besjedi arhimandrit Jovan Gardović je istakao značaj okupljanja mladih ljudi, ali i starijih, u ovakvim društvima, čijim članovima su manastirska vrata širom otvorena.
Prigodnim programom predstavili su se i najmlađi sokolaši, članovi Sokolove Dramske sekcije, inače đaci područne osnovne škole „Vuk Кaradžić“ iz Dobruna.
Predsjednik Sokola Slavko Heleta podsjetio je da društvo od 1999. godine uspješno nastavlja misiju Sokolskog društva koje je davne 1908. godine formirano u Višegradu.
-Soko danas okuplja oko 200 članova u sedam sekcija, od kojih je najbrojnija i po trofejima najuspješnija sportska fudbalska sekcija „Bambi-Soko“. Značjne aktivnosti postižu i članovi Izdavačke, Dramske, Građevinske, Humanitarne, Recitatorske i sekcije Кućne radinosti, koja za septembar ove godine priprema Prvi sajam rukotvorina, na kome će uz članice sa svojim ručnim radovima nastupiti i višegradske domaćice, rekao je Heleta, najavljujući i skori izlazak iz štampe Zbornika najljepših kratkih Vaskršnjih priča.

 

 

Mladim glumcima iz Dobruna uručeni su skromni pokloni, dar Nevena Jovanovića, humanitarca iz Londona, porijeklom iz Goražda.

Slavskoj svečanosti, uz članove Sokola, prisustvovao je načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, bivši slavski domaćini, brojni gosti i parohijani iz Dobrudnske Rijeke.

Izdavačka sekcija Sokola

Check Also

Vgd

Pomoć osobama u izolaciji

Opštinski Štab za vanredne situacije, istakao je da će zaposleni u Crvenom krstu i Civilnoj …

Powered by Master Media (TM)