Breaking News
Home / Srbija / Srbija u finalu „Evrosonga“ (VIDEO)

Srbija u finalu „Evrosonga“ (VIDEO)

20180510234021_261360

PREDSTAVNICI Srbije na 63. „Evrosongu“ u Lisabonu , Sanja Ilić i grupa „Balkanika“ plasirali su se večeras u finale ovog muzičkog takmičenja s pesmom „Nova deca“. Osim naše zemlje, u završnici takmičenja nastupiće Moldavija, Mađarska, Ukrajina, Švedska, Australija, Norveška, Danska, Slovenija i Holandija.

Naši predstavnici su u drugom polufinalu najveće evropske muzičke manifestacije u „Altis areni“ oduševili publiku koja ih je sa scene ispratila gromoglasnim aplauzima. Kompozicija sa snažnom emocijom i porukom o lepšem i boljem svetu, u izvođenju sjajnih vokala, Danice Krstić, Ive Banićević, Nevene Paripović i Mladena Lukića, nije mogla da prođe nezapaženo.

U odnosu na nacionalni izbor, „Balkanika“ je unela novine za evrovizijski nastup, izmenjen je aranžman pesme kao i koreografija.

Norvešku je predstavaljao Aleksandar Ribak koji je svojoj zermlji doneo pobedu na „Evrosongu“ 2009. u Moskvi . Ukoliko ponovo trijumfuje, biće uz irskog pevača Dzonija Logana jedini izvođač kome je to dva puta pošlo za rukom. Norvežanin beloruskog porekla večeras je imao čast da otpeva 1.500 pesmu u istoriji „Evrosonga“.

SKANDAL CRNOGORSKOG PREDSTAVNIKA
CRNOGORSKI predstavnik Vanja Radovanović neće ostati upamćen po pesmi, već po skandaloznoj izjavi na račun slepe i gluve dece kada je pokušao da bude „duhovit“ i ispriča vic. To je izazvalo veliku osudu na društvenim mrežama a član saveta RTCG Milan Radović predložio je menadžmentu televizije da otkaže nastup i diskvalifikuje Radovanovića. On se, ipak, takmičio ali se nije plasirao u finale.

Boje Rusije je branila Julija Samojlova s emotivnom baladom „I want break“, ali na iznenađenje mnogih nije se plasirala u finale.

Talentovana pevačica, koja je zbog bolesti vezana za invalidska kolica, trebalo je prošle godine da predstavlja Rusiju na „Evrosongu“ ali su joj ukrajinske vlasti zabranile ulazak u zemlju jer je pevala na Krimu.

Finale „Pesme Evrovizije“ biće održano u subitu uveče kada će nastupiti po deset zemalja iz prvog i drugog polufinala, ali i predstavnici „velike petorke“ , Engleske, Italije, Španije, Francuske, Nemačke kao i domaćin Portugalija.

novosti.rs

Check Also

132813

Mandelin savjetnik: Kusturica dotakao srca miliona

Završena je još jedna gozba duha, pala je zavjesa na dvanaesti po redu “Kustendorf”, najbolji …

Powered by Master Media (TM)