Breaking News
Home / Region / Sputnjik saznaje: U Sloveniji podnet zahtev da se povuče priznanje Kosova

Sputnjik saznaje: U Sloveniji podnet zahtev da se povuče priznanje Kosova

1119200123

 

Predsednik Slovenačke nacionalne stranke Zmago Jelinčič podneo je u Parlamentu Slovenije zahtev ministru spoljnih poslova Miru Ceraru da Slovenija povuče priznanje Kosova, saznaje Sputnjik.

Tako je, posle Italije, to druga članica EU u kojoj se na visokom nivou razmatra odluka o ključnom državnom pitanju Srbije.

Slovenačka nacionalna stranka je još 2008, kada se u Parlamentu Slovenije glasalo o priznavanju nezavisnosti Kosova, bila protiv toga.

 

 

Na to je u Beogradu ove nedelje podsetio i potpredsednik te stranke Jan Ivanuša koji je gostovao u emisiji Sputnjika — „Na nišanu Lazanskog“.

„I danas isto mislimo. Dobre odnose sa Srbijom imamo već decenijama i nadamo se da će tako i ostati. Postoji novi putokaz, nova smernica za to da se priznanja Kosova ponište, jer su se sada svi povukli svoje stavove. Španija je u međuvremenu dobila problem sa Katalonijom. Jasno je da sada treba biti pametan i odlučan u zahtevima za povlačenje priznanja. Videćemo kako će proći evropski izbori u maju, ali nadamo se nekim novim idejama i nekim novim snagama koje bi to omogućile”, rekao je Ivanuša.

sputniknews.com

Check Also

CRKVA

SRPSKA SVETINJA S ovog mjesta je knez Lazar sa vojskom krenuo u boj na Kosovo

  Kruševac se i danas ponosi oreolom carskog grada, a crkva Lazarica zauzima centralno mjesto …

Powered by Master Media (TM)