Breaking News
Home / Visegrad / Aktuelnosti Višegrad / SNSD osvojio najviše glasova, ali SDS udružen sa drugim strankama želi da smijeni načelnika

SNSD osvojio najviše glasova, ali SDS udružen sa drugim strankama želi da smijeni načelnika

snsd visegrad skupstina

 

Višegradski SDS sa još sedam stranaka koje čine skupštinsku većinu u lokalnom Parlamentu, u srijedu pokreću opoziv za SNSD-ovog načelnika.

SNSD, kao izborni pobjednik nije uspio da formira skupštinsku većinu, iako je dobio najveći broj glasova. To je za rukom pošlo SDS-u koji je uspio da privoli sedam odbornika, iz sedam različitih stranaka koji su najglasniji oko inicjative za opoziv načelnika. Načelnik Mladen Đurević kaže da je ovo nastavak blokade Višegrada, jer nema ideja od skupštinske većine, ali priznaje da bi volio da narod ponovo da svoj sud, na referendumu.

 

 

 

“Ono što ja lično osjećam, možda bih i volio da se održi taj referendum da narod kaže ono što je prije godinu i po dana, i da potvrdimo ovaj mandat”, kaže Mladen Đurević, načelnik opštine Višegrad.

Kako ATV saznaje, skupštinska većina na čelu sa SDS-om nije zadovoljila potrebe zapošljavanja svih sedam stranaka koje čine većinu, pa je jedini izlaz iz te političke krize i održavanja klimave skupštinske većine  inicjativa za opoziv načelnika. U SDS-u  kažu da su ranije bili za razgovor sa SNSD-ovim načelnikom, što je bilo razumljivo da dvije vodeće stranke podjele odgovornost, ali da do dogovora nije došlo.

“Da se izaberu načenici odjeljenja, zamjenik, upravni odbor, gdje to načelnik apsolutno sve izbjegava, mi nismo imali druge opcije, nego da ovo sve pokrenemo”, kaže Đorđe Tešović, šef Kluba SDS-a u SO Višegrad.

Najglasniji za opoziv SNSD-ovog načelnika je Muamer Sofović iz pokreta “Narod i pravda” na čijem je čelu Elmenid Konaković. Sofovića je SDS postavio za  predsjednika lokalnog Parlamenta. Danas je bio nedostupan za izjavu. Po svemu sudeći je u Švedskoj gdje živi sa porodicom, ali ga to ne spriječava da povremeno dođe u Višegrad i  troši budžetske pare, iako njegova stranka ima samo jedan mandat. U SNSD-u tvrde da se ciljno radi na blokadi opštine, a to kažu potvrđuju i činjenicom da svaki prijedlog i inicjativu koja dolazi iz kabineta prvog čovjeka opštine bude sabotirana.

“Ponovo prije par dana kada smo imali zakazivanje redovne skupštine, opet su se našle tačke koje načelnik predlaže, oni su ih povukli sa dnevnog reda, a za sve to okrivljuju načelnika”, kaže Darko Andrić, šef Kluba SNSD-a u SO Višegrad.

“Da smo prozreli njihovu namjeru, a to je izazivanje haosa i blokiranje svih aktivnosti u opštini Višegrad”, kaže Nedeljko Perišić, odbornik SNSD-a u SO Višegrad.

Što se tiče Višegrađana, opoziv i raspisivanje referenduma je novo trošenje para. Misle da nije nephodno, jer će kažu ponovo po njihovim leđima i džepu.

 

 

 

Anketa:

– Mislim da nije neophodno, trebalo bi da se dogovore.

– Opet se iz tog budžeta uzima i automatski se za naše građane budžet smanjuje.

– Kako ono kažu Švabe, ende, nemam više ništa da kažem.

Sjednica je zakazana za srijedu. Na dnevnom redu su dvije tačkle, izglasavanje opoziva načelniku opštine i zakazivanje datuma referenduma. Ako opoziv bude izglasan, raspisivanje referenduma Višegrada će koštati 60 hiljada maraka, baš koliko se u nacrtu budžeta uskratilo dječijem vrtiću.

 

Izvor: ATV

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i  pridružite se u našoj  Viber zajednicu.

Check Also

Stari Brod mesto stradanja Srba i spomen kompleks

Istina o pogromu 6.000 Srba skrivana 66 godina

      U knjizi smrti, koju su u proleće 1942. godine, ustaše ispisale srpskom …

Powered by Master Media (TM)