Breaking News
Home / Region / Slovenački socijalisti traže povlačenje priznanja Kosova

Slovenački socijalisti traže povlačenje priznanja Kosova

20181026092548_504751

Socijalistička partija Slovenije uputila je poziv predsjedniku, premijeru i članovima vlade te zemlje, da se založe da Republika Slovenija, po ugledu na sve veći broj zemalja, povuče priznanje Kosova i podrži teritorijalni integritet Republike Srbije.

U pismu te stranke se navodi da je Slovenija 2008. godine načinila veliku grešku priznanjem nezavisnosti dijela teritorije Republike Srbije, bratske zemlje.

“Kosovo i Metohija je sastavni i neodvojiv dio Srbije, kao što takođe piše u rezoluciji 1244 UN”, ističe ta slovenačka vanparlamentarna stranka.

U poruci se napominje da Kosovo i Metohija, “južna pokrajina nama bratske zemlje”, prema međunarodnom pravu, nije imala nikakvo pravo da se izjasni “država”, i dodaje da je 10 godina nakon priznavanja, još očiglednije da je Kosovo od početka jugoslovenske krize 1980-ih bilo – instrument Zapada.

 

 

 

Na Kosovu, SAD baza Bondstil, stvara nemire na južnoj granici Srbije i na samom Kosovu, i ovakva praksa je usmjerena ka bratskoj Srbiji, bratskoj Rusiji, Sloveniji i Evropi.

“Evropa je bure baruta, Balkan je detonator i sa sadašnjom eskalacijom situacija postaje vrlo opasna, čak i za građane Republike Slovenije. Zato Zapadu treba dati jasan signal da se nećemo potčiniti njegovoj politici” , ističe Socijalistička partija Slovenije.

Tanjug

Check Also

148721

Vanredni parlamentarni izbori na Kosmetu

Na samoproglašenom Kosovu održavaju se vanredni parlamentarni izbori. Za 120 poslaničkih mjesta svoje kandidate imaće …

Powered by Master Media (TM)