RegionTurizam

Skrivene plaže u Crnoj Gori na kojima ljetuju poznate ličnosti

20220809191035_428567

 

Crna Gora krije mnogo prelijepih mjesta, najviše u Bokokotorskom zalivu, za čije postojanje većina turista uglavnom nikad nije čula.

Manje poznate plaže u Crnoj Gori

Crna Gorapuna je prelijepih, skrivenih mesta za koje većina turista nije čula, a upravo na tim mjestima, poznate ličnosti uživaju u netaknutoj, divljoj prirodi, daleko od radoznalih pogleda.

 

[ads1]

 

 

Glumica Sloboda Mićalović sa suprugom Vojinom Ćetkovićem i djecom ovog ljeta je ljetovala u malenom mjestu Ljuta u Bokokotorskom zalivu.

Smješteni u prelijepoj kamenoj vili Jugoslava Karića uživali su u svoj ljepoti ovog ušuškanog dragulja Crne Gore, odmah nakon porodice Novaka Đokovića čija je posjeta malom ribarskom mjestu bila prava atrakcija.

Malo ribarsko selo Ljuta nalazi se u samom podnožju planinskog masiva Lovćen. Selo se nalazi na istoimenoj planinskoj reci – Ljuta, odakle je dobilo ime. Zimi je mirno i tiho, a tokom ljeta u Ljutu dolazi veliki broj turista iz cielog sveta zbog lokalnih tihih plaža, živopisnih pejzaža i jedinstvenih srednjovjekovnih atrakcija, koje čuvaju istoriju ovog jedinstvenog mjesta.

U blizini sela Ljuta postoje tri plaže sa malim šljunkom. Pješčana plaža se proteže duž obale mora, površine oko 1.000 kvadratnih metara. Ulaz u vodu je blag, dubina je postepena. Pored plaže nalaze se betonske platforme, koje na mjestima prolaze kroz male dokove i stubove.

Vuk Kostić – Bigova

Svima koji prate Vuka Kostića na društvenim mrežama, poznato je da je njegovo omiljeno mjesto mali primorski gradić Bigova. Vuk je najveći dio svog života proveo u Crnoj Gori, u selu Tomaševo, gdje žive njegovi kumovi, ali i u ribarskom mjestu Bigova kod Kotora. Poznato je da je Vuk veliki ljubitelj lova i ribolova, stoga se na svom Instagram profilu često pohvali ulovom direkt iz mora.

“Možda ću biti malo sebičan, ali ja ne bih volio da se to mjesto previše popularizuje. Ljudi danas ne vode računa o prirodi. Previše smo bahati i previše okrenuti samo svojim potrebama. Niko ne razmišlja o tome da bi prirodu trebalo čuvati i negovati, samo gledamo kako da je uništimo, uzmemo ono najbolje, a zauzvrat ne damo ništa”, rekao je Vuk u jednom intervjuu o svojoj dragoj Bigovi.

Plaža Bigova se nalazi oko 15 km južno od Tivta, u zalivu Trašte, na poluostrvu Luštica, a smještena je odmah pored istoimenog naselja. Većim dijelom je betonska i stjenovita, mada na njoj mogu da se pronađu i pješčani dijelovi, kao i dijelovi sa ljekovitim blatom. Pored obale u blizini plaže postoji veliki broj kafića i restorana, tu je i pristanište, kao i parking za posjetioce

 

[ads2]

 

 

Ako ste bar jednom gledali spot grupe Njho See za pjesmu “Đe se kupaš”, sigurno vam je za oko zapala ova plaža. Zove se Velja Špilja i ove godine na njoj uživa Ana Mihajlovski.

Lijepa voditeljka Ana Mihajlovski deli oduševljenje Vuka Kostića ovim dijelom crnogorske obale. Od gužve se sklonila na skrivenu plažu na poluostrvu Luštica, u blizini Tivta. U pitanju je plaža koja se zove Velja Špilja, a poznata je i pod imenom Pecka.

Velja Spilja važi za oazu mira i uživanja za ljubitelje plaža na otvorenom moru, van naseljenih mjesta, i nalazi se u uvali Trašte. Nekada se do ovog tajnovitog mjesta stizalo samo brodom, ali je sada moguć i prilaz s kopna. Plaža dužine oko 100 metara obuhvata površinu od 1.420 metara kvadratnih. Postoji dio koji ima status javne plaže i ne sadrži plažni mobilijar, ali i dio s ležaljkama i barom. Do nje možete doći kolima iz pravca Tivta ili obližnjih plaža Plavi Horizonti i Oblatno, prenosi Mondo.ba.

 

glassrpske.com