Breaking News
Home / Zanimljivosti / Škoda Vision iV

Škoda Vision iV

Škoda Vision iVŠkoda Vision iV

Češki proizvođač predstaviće sledeći korak u smeru elektromobilnosti, koncept studijom Škoda Vision iV na Salonu automobila u Ženevi (od 5.-17. marta). Skicama dizajna Škoda budi znatiželju za svojim prvim modelom koji se zasniva na modularnoj električnoj platformi (MEB). Ovaj crossover coupe sa četvoro vrata fascinira i emotivnim dizajnom. Oliver Stefani, direktor sektora za dizajn, objašnjava koje će karakteristike dizajna ovog modela da budu tipične za naredne električne Škoda modele.

 

Škoda Vision iV kombinuje sportski oblikovanu karoseriju, aerodinamički optimizovane točkove od 22“ sa naglašenim blatobranima i produženom linijom krova tipičnom za kupe modele. Karakteristična tornado linija spaja prednji i zadnji deo automobila stavljajući naglasak na vrata bez ručica. Umesto klasičnih retrovizora koriste se kamere čija su kućišta neobičnog oblika i podsećaju na peraja ajkule.

Prednji deo krasi prepoznatljiva Škoda rešetka hladnjaka sa vertikalnim rebrima i kristalnom strukturom. Horizontalna svetlosna traka u gornjem delu rešetke i zapanjujuće veliki otvor za vazduh u prednjem delu naglašavaju sportski izgled automobila. Moćna zadnja strana ima aerodinamične ivice spojlera i LED svetla kristalnog dizajna. Oni oslikavaju tipičan oblik Škoda svetala u obliku slova „C“ i naglašavaju širinu automobila u kombinaciji sa svetlosnom trakom iznad zadnjeg difuzora. Još jedan element koji skreće pažnju je Škoda logo koji sada predstavlja ispisana slova osvetljena crvenom bojom.

 

Škoda 2019. godinu obeležava ulaskom u eru elektromobilnosti. Posle 124 godine od osnivanja kompanije, češki proizvođač automobila izbacuje na tržište Superb PHEV sa plug-in hibridnim pogonom i verzijom električnog modela Citigo. U 2020. godini, prvi automobili biće zasnovani na MEB platformi. U naredne četiri godine, Škoda će investirati oko dve milijarde evra u alternativne pogonske sisteme i nove usluge mobilnosti, a takođe predstaviće i više od deset električnih modela do kraja 2020. godine.

 

netauto.rs

Check Also

visnja-2-1000x650

Kako sačuvati višnju od žilogriza

  Višnja je, kažu,  naša izvozna šansa,  međutim poslednjih godina proizvođači višnje bore se sa …

Powered by Master Media (TM)