Moda i lepota

Savršena frizura za sve one koji se plaše šišanja

20220328201354_711324

 

U posljednjih nekoliko godina, popularnost boba u svim njegovim oblicima, podstakla je mnoge žene da skrate svoju kosu u potrazi za savršenom kratkom frizurom.

Ali, šta je s onima koje sa strepnjom pristupaju bob trendu i koje, iako su u iskušenju, ne žele ošišati kosu koju su godinama njegovale i puštale da raste? Ako ste već istraživale trendi frizure za 2022. godinu, sigurno znate da je butterfly frizura nova frizura koju treba isprobati.

 

[ads1]

 

Uz tupo ošišani bob, miksi i biksi, slojevita butterfly frizura brzo postaje look koji svi žele da postignu. Ovaj popularni look pruža iluziju kraće frizure bez da zapravo ugrožava dužina vaše kose. Već je viđena i na brojnim slavnim osobama kao što su Dženifer Lopez, Keli Roland i dr. Butterfly frizura inspirisana je 70-ima i definitivno će uvijek imati mjesto na trending listama.

 

Butterfly frizura pruža iluziju kratke kose, bez da se zaista morate ošišati na kratko. Kako biste postigle najljepši izgled, potrebno je dugu kosu ošišati na brojne, kraće slojeve. Tako će se kratki bočni slojevi, savršeno stapati s onim dužima, a prema potrebi odvojiti od ostatka kose za “kraći” izgled. Ova frizura odlično pristaje skoro svakom tipu kose. Ali, posebno lijepo će pristajati kovrdžavoj i talasastoj kosi kojoj će omogućiti da zablista punim sjajem. Duge slojeve koji se nalaze pozadi možete staviti u konjski rep, a kratke bočne slojeve pustiti da prirodno padaju. To će vam pružiti izgled kratke kose u stilu frizure slavne Fare Fosit koja je bila hit ‘70-ih. Butterfly frizura omogućuje vam postizanje tog nostalgičnog, bezbrižnog izgleda.

 

[ads2]

 

 

Ova frizura savršeno se uklapa i u trend zavjesa šiški i mekih slojeva. Baš su njih slavni stilisti istakli kao najtraženije elemente modernih frizura. Mnogi frizeri primjećuju da je ova frizura vrlo svestrana i da, osim što odgovara skoro svakom tipu kose, ona odgovara i svakom obliku lica. Šta više, slojevi i zavjesa šiške omogućavaju vam da same kod kuće kreirate savršenu fen frizuru jer nije potrebno puno vještine kako bi izgledala odlično.

Kako bi vaša butterfly frizura uvijek izgledala dobro, upotrijebite lagani slani sprej i osušite svaki sloj zasebno. Zahvaljujući ovom triku, kosi ćete pružiti dodatnu teksturu, a istovremeno će ostati ženstvena i meka.

(Stil kurir)