Breaking News
Home / Visegrad / Aktuelnosti Višegrad / SANIRA SE PUT I U GORNjIM TASIĆIMA

SANIRA SE PUT I U GORNjIM TASIĆIMA

PUT-SELO-BIJELA-3
VIŠEGRAD – Bez puta nema opstanka starijih na selu niti povratka mladih, kažu seljaci u višegradskim seoskim područjima. Zato se svake godine saniraju lokalne saobraćajnice kako bi se olakšao život domaćinstava. Ovih dana saniraju se putevi u selu Bijela.

Milisav Tasić još održava veliki dio imanja, bavi se uzgojem povrća, voćarstvom i stočarstvom. Obradovao se što će se popraviti put i do njegove kuće.

„Važan nam je ovaj put kojima je spojena Gornja Bijela sa Dobrunom, bivšom željezničkom i autobuskom stanicom, manastirom i prodavnicom ali nam je najvažnije što će djeca lakše dolaziti automobilom do kuće i što nam je lakše motokultivatorom dovoziti namirnice“, kaže Tasić.

Njegov komšija Milun Milekić objašnjava da se „ sa dobrim putem lakše diše“ jer članovima staračkih domaćinstava treba i ljekar i poštar a niko neće da lomi auta seoskim vododerinama.

Branislav Tasić reče da živi u Užicu ali mu je srce u rodnom selu.

„ Seoska infrastruktura je osnova da se mlađi ljudi vraćaju u selo da bi se bavili voćarstvom, pčelarstvom i malinarstvom. Ne moraju u njemu da žive ali mogu da na svojoj zemlji proizvode i dodatno izdržavaju domaćinstva“, govori Tasić.

Pored Bijele, Staniševca, Veletova , Granja i Poljanica putevi će se popravljati i u Mjesnim zajednicama Međeđa, Prelovo i Klašnik.

„ Radićemo ukupno na 26 putnih pravaca a sredstva za to u iznosu od 120.000 KM obezbjedila je opština Višegrad““, kaže Novak Savić iz preduzeća „Omorika“ koje je izvođač radova.

R. TASIĆ-visegradskevijesti.com

About admin

Check Also

berlin-syndrome-759

BERLINSKI SINDROM Od 22. do 28. februara u 19:00 časova

SADRŽAJ FILMA: Pasionirana romansa tokom praznika dovodi do opsesivne veze, u toku koje se australijski …

Powered by Master Media (TM)