Breaking News
Home / Susjedne opštine / Rudo / Sajam domaćih proizvoda Rudo 2018 prvi put u Sportskoj dvorani Rudo

Sajam domaćih proizvoda Rudo 2018 prvi put u Sportskoj dvorani Rudo

U četvrtak 22. marta 2018. godine počeće 4. međunarodni Sajam domaćih proizvoda Rudo 2018 i trajaće do subote 24. marta 2018. godine.

Zbog najavljenih loših vremenskih uslova, organizatori su ove godine sajam sa Trga Slobode, premjestili u Sportsku dvoranu,  gdje će veliki broj izlagača predstaviti svoje proizvode.

sajam2-610x450

 

Tokom tri dana sajma biće predstavljena bogata ponuda izlagača iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a ljubitelji narodnih običaja i pozorišta moći će uživati u zanimljivom  kulturno-umjetničkom programu.

 

sajam-610x450

 

U okviru prodajno-izložbenog dijela, posjetioci mogu da očekuju raznovrsnu ponudu kvalitetnih domaćih i tradicionalnih proizvoda ručne radinosti,  hrane i pića, meda i ljekovitog bilja,  ručno izrađenih odjevnih predmeta, predmeta za domaćinstvo i unikatnih suvenira.

sajam1-610x450

 

Sajam će ove godine otvoriti domaćin sajma, Načelnik opštine Rudo, Rato Rajak.

Pored prodajno-izložbenog dijela najmlađi učesnici sajma, učenici osnovnih škola iz Rudog i regije, prvog dana sajama će u okviru nagradnog konkursa „Sačuvajmo i obnovimo stanište za ptice“ predstaviti svoje radove. Biće dodjeljene po tri nagrade za najbolje radove u kategoriji viših i nižih razreda od strane sponzora sajma. Prvi dan je rezervisan i za predavanja za pčelare i malinare koja će biti održana od strane eminentnih stručnjaka iz ovih oblasti, kao i za najslađi i najljepši segment sajma, tradicionalnu degustaciju kolača, pripremljenih od strane žena iz Rudog koje će se i ove godine takmičiti za nagradu Najbolji kolačić, i za takmičenje izlagača za najljepši štand. Za  kraj prvog dana JU za kulturno prosvjetnu djelatnost „Prosvjeta“ Rudo pripremila je predstavljanje tradicionalnog običaja „Prosidbe“.

 

Drugog dana sajma biće održana revijalna šetnja izletničkom stazom u Starom Rudom, takmičenje u spremanju riblje čorbe, kao i predavanje za mljekare. Pred kraj drugog dana biće izvučene nagrade za kupce na sajmu, dodjeljene zahvalnice sponzorima a u Domu kulture u Rudom biće održana pozorišna predstava humanitarnog karaktera „Džon Smit, princeza od Velsa”,  u izvođenju amaterskog pozorišta iz Rudog.

Na kraju drugog dana sajma, za izlagače će biti upriličena svečana večera sa modnom revijom na kojoj će se izlagačima i sponzorima dodijeliti zahvalnice.

Trećeg dana sajma biće održana ceremonija zatvaranja sajma.

Bogat fond nagrada za kupce, učesnike i izlagače i ove godine obezbjeđen je od izlagača i velikog broja sponzora sajma.

Sajam organizuje Javna ustanova za turizam i sport Rudo u saradnji sa širim organizacionim odborom kojeg čine predstavnici javnih ustanova iz Rudog, lokalne samouprave, nevladinih organizacija i preduzetnika.

 

Ne propustite da posjetite Sajam domaćih proizvoda Rudo 2018.

opstinarudo.com

Check Also

20181209182428_512348

6.670 đaka u produženom boravku, potrebe još veće

  Trenutno 6.670 mališana koristi usluge produženog boravka u osnovnim školama u RS, a interesovanje …

Powered by Master Media (TM)