Breaking News
Home / Visegrad / Aktuelnosti Višegrad / Sa predstavnikom Agencije za promovisanje stranih investicija (FIPA) dogovorena i privredna saradnja

Sa predstavnikom Agencije za promovisanje stranih investicija (FIPA) dogovorena i privredna saradnja

IMG_7599-720x480

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević održao je konstruktivan sastanak sa predstavnikom Agencije za promociju stranih investicija Bosne i Hercegovine u Japanu Šigehikom Nišihamom i direktorom opštinske Turističke organizacije Oliverom Todorović.

„Turističke agencije iz Japana su zainteresovane da turističke ponude, koje nude svojim klijentima, obogate posjetama Višegradu“,  naveo je Nišihama.

„ Impresioniran sam ljepotom Višegrada i vašim stanovnicima koji me uvijek ljubazno dočekaju“, kaže Nišihama i ističe da je ova lokalna zajednica privlačna investitorima, te da će i ubuduće radom na kvalitetnim projektima, u cilju razvoja ove opštine, održavati dobru saradnju.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević ovom prilikom je rekao da su na osnovu kooperacije sa gospodinom Nišihamom, koji je prošle godine u oktobru posjetio Višegrad, stvoreni uslovi za apliciranje Osnovne škole „ Vuk Karadžić“ i Doma Zdravlja  u ponuđenim projektima od strane Vlade Japana.

„ Dobili smo nove formulare za sljedeći projekat u okviru koga ponovo mogu aplicirati pomenute ali i  kulturne ustanove Višegrada“, potvrdio je Đurević.

On je dodao da je na  sastanku  razgovarano i o privrednoj saradnji i predstavljanju privrednih potencijala opštine Višegrad, a prema njegovim riječima, planiran je i sastanak sa ambasadorom Japana.

Direktor opštinske Turističke organizacije Olivera Todorović je naglasila da je na Sajmu turizma u Japanu,koji je održan u septembru, Višegrad uvršten u tri mjesta koja japanski turisti obavezno posjećuju.

Radio Višegrad/opstinavisegrad.com

Check Also

94C3C110-9FF9-4AC8-BE63-FF5A4D09B611

Otvaranje Kuće Iva Andrića i sporazum o saradnji Hreceg Novog i Višegrada

  Djelimično obnovljena kuća nobelovca Iva Andrića na Toploj biće od večeras ponovo otvorena za …

Powered by Master Media (TM)