Breaking News
Home / Susjedne opštine / Rudo / RUĐANKA SA MODNE PISTE

RUĐANKA SA MODNE PISTE

sanja-1000
RUDO – Male sredine su, obično, pozornice za čuda i velike stvari, zapisao je jednom Ivo Andrić.

U njima, kao u gradiću Rudo, vrvi od neobičnih ljudi, čudnih sudbina i mladih talenata koji više priliče velikim metropolama.

Iz ovog grada je, nedavno, jedna mlada i lijepa Ruđanka smjelo i odlučno zakoračila i na modne piste zračeći ljepotom, stavom i držanjem.

Ime joj je Sanja Čemerčić, učenica je drugog razreda gimnazije u gradu na Limu.

Ostvarenje velikih snova počinje iznenadno, spontano i neočekivano. Tako je bilo i sa ovom djevojkom kojoj se, baš u njenom rodnom gradu, iznenada ukazala šansa da osjeti toplinu modne piste.

„Na manifestaciji, sajmu domaćih proizvoda održana je modna revija na kojoj sam prvi put učestvovala kao maneken. Još kao dijete one su me opčinjavale i često zam sebe vidjela u ulozi prelijepih manekenki u neobičnim modnim artiklima, „ objašnjava ova djevojka svoje prve korake pod svijetlima reflektora i pogledima iz publike.

Ko je i kako vidio talentovanu djevojku iz Rudog ne zna se. Ubrzo su stigli pozivi iz Sarajeva na modnu reviju, na kojoj je pobrala aplauze publike i pozitivne ocjene modnih kreatora. Slede pozivi iz Budve a nedavno i iz Rumunije.

„Kad stanem na modnu pistu imam osjećaj da niko osim mene tu ne postoji, nemam tremu, jedino razmišam o tome kako ću opravdati povjerenje kreatora i na najbolji mogući način da pokažem kreaciju“, priča Čemerčićeva.


Sanja Čemerčić

Bivša manekenka Jovanka Perišić naglašava Sanjin prirodni talenat i njeno interesovanje za stajling, kretanje na pisti, kako kaže, jednom riječju, manekenstvo.

U ovakvoj maloj sredini, veli Sanja, malo je građana koji nešto posebno znaju o manekenstvu. Ali, oni koji poznaju ovu djevojku, gimnazijalku, cijene da je ona ambiciozna a da sve uslove za bavenje manekenstvom itekako ispunjava.

„Većina građana je, za hobi kojim se bavim povremeno, saznala preko društvenih mreža i portala na kojima su izrečene pohvale i pozitivna mišenja. U tome me najviše podržavaju roditei, drugarice iz škole i srećna sam što sam uspjela, bar u početku, u nečemu novom“, s ushićenjem govori mlada manekenka.

Sanjina školska drugarica Natalija Vidaković kaže da je poznaje od prvog razreda i da je primjetila da se izdvaja iz svoje sredine .

Sanja Čemerčić

„Uvijek je zračila ljepotom, dražesnim osmjehom i stavom, znam da mnogo želi, ima bezbroj ambicija koje će joj pomoći u životu da postigne ono što je zamislila i ostvari svoj san pa i o manekenstvu“, veli Vidakovićeva.

I Stefana Prelović kaže da je Sanja dobar i iskren prijatelj spreman da kpruži savjet i da podršku.

„Mislim da je snalaživa i pametna i da joj to otvara put ka uspjehu. Ako nastavi da se trudi kao dosad uspjeće i u manekenstvu“, dodje Prelevićeva.

Djevojka iz Rudog i u manekenstvu vidi određenu simboliku i duhovno zadovostvo.

„ Sam pokret tijela, hod, držanje na pisti odaju utisak sigurnosti, odlučnosti i vjere u sebe, a ponajviše i ženstvenosti što igra jednu od važnih uloga u zvanju manekena“, kaže Čemerčićeva.

Ona objašnjava da je manekenstvo za nju duhovno zadovostvo, iskre koje obasjavaju dušu i daju snagu za nova pregnuća.

„ Što se tiče novih planova ipak mi je škola na prvom mjestu a manekenstvom ću se baviti kad mi se ukaže dobra prilika. Glavni razlog zašto nisam potpisala niz ponuđenih ugovora što su oni, uglavnom, na pet godina a to za mene u ovom trenutku nije prihvatljivo“, zaključuje Čemerčićeva.


Sanja Čemerčić

Sanjin razredni starješina Dragan Paponjak tvrdi da je ona odlična učenica, jedna od najboljih u u odjeljenju i generaciji .

„Izuzetno je vrijedna posebno a zainteresovana za umjetnost i književnost. Uporna je i zna šta hoće a to su preduslovi za uspjeh u životu“, ističe Paponjak.

Kažu da je uspjeh ako se iz pregršti lijepih snova jedan ovaploti u stvarnost.

R. TASIĆ-visegradskevijesti.com

Slušajte Radio Višegrad uživo od 08:00 do 18:00 časova.

About admin

Check Also

KONCERT-KUD-PROSVJETA-RUDO

KONCERTOM FOLKLORA ZAVRŠENI „VIDAKOVIĆEVI DANI“

RUDO- Koncertom folklora večeras je u Rudom završena trodnevna manifestacija „Vidakovićevi dani kulture“ koju je …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by Master Media (TM)