Breaking News
Home / BIH / Republika Srpska / Aktuelnosti RS / “RS neće odlučivati u bh. institucijama dok su stranci u Ustavnom sudu”

“RS neće odlučivati u bh. institucijama dok su stranci u Ustavnom sudu”

Zeljka-Cvijanovic-pres-palata-1

 

Željka Cvijanović, predsjednik RS, rekla je da je na sastanku jednoglasno donesena odluka da predstavnici iz RS koji djeluju u institucijama BiH obustave učestvovanje u donošenju odluka sve dok se ne usvoji novi zakon o Ustavnom sudu BiH u kojem nece biti stranaca.

Drugi zaključak, koji je donesen na sastanku zvaničnika Republike Srpske, predstavnika Srpske u institucijama BiH, kao i lidera parlamentarnih političkih partija u Republici, je da se hitno održi Posebna sjednica Narodne skupštine RS.

 

 

Cvijanovićeva je rekla da je Ustavni sud do sada zadirao u identitetska pitanja, a da je sada krenuo da zadire u teritorijalna pitanja.

Sastanku su prisustvovali i Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine, Radovan Višković, premijer Srpske, Zoran Tegeltija, predsjedavajući Savjeta ministara, Džerard Selman, predsjednik Ustavnog suda Srpske, kao i predstavnici Srpske u zajedničkim institucijama i političkih partija.

 

nezavisne.com

 

Check Also

Srednjoškolci-u-Andrićgradu-e1554388524811

Zašto je kultura (meni) važna? Otvoren novi konkurs za srednjoškolce KOJI VOLE UMJETNOST

  Ministarstvo prosvjete i kulture RS, u saradnji sa Republičkim pedagoškim zavodom, raspisalo je konkurs …

Powered by Master Media (TM)