Breaking News
Home / Region / Rosu hapse s dugim cijevima, rafali, sirene za uzbunu

Rosu hapse s dugim cijevima, rafali, sirene za uzbunu

20181123075504_509536

 

Specijalne jedinice kosovske policije Rosu rano jutros upale u Sjevernu Mitrovicu i upahpsile tri osobe. Čuli se rafali, oglašavale se i sirene za uzbunu.

Pripadnici ROSU upali su u zgradu pored kafića Grej i uhapsili dvije osobe. Kasnije je potvrđeno da je uhapšena i treća osoba. Nakon toga su se povukli. U Mitrovici jutros i sirene za uzbunu. Uhapšeni su Dragiša Marković, kosovski policajac, Saša Ćurčić i Miloš Rošić.

Kako javlja dopisnik TV Prva, ROSU su u zgradu upali sa više vozila i dugim cijevima. Akcija je sprovedena na više loakcija.

U zgradi u koju su upali, kako nezvanično saznaje TV Prva, živi i Milan Radojičić, ali on nije bio u tom trenutku u zgradi.

 

 

 

Dopisnik TV Prve kaže da su građani uplašeni i da su ih probudili rafali i sirene za uzbunu koje se oglašavaju već sat vremrena.

Građani se spontano okupljaju na gradskom trgu i očekuju da će se situacija smiriti.

Ranije je  gradonačelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić je rekao da su uhapšeni policajac Dragiša Marković i Saša Ćuričić i da su pripadnici Rosu upali u njihove stanove, brutalno tukli puškama i nogama i da su odvedeni u nepoznatom pravcu.

On je pozvao Kfor da dođe u sjeverni dio Kosovske Mitrovice i da objasni narodu to što su juče rekli da sve drže pod kontrolom i da nema pomjeranja snaga pripadnika Rosu.

 

 

 

U kosovskoj policiji Tanjug nije dobio potvrdu.

U Kosovskoj Mitrovici su se nešto prije šest sati oglasile sirene koje su se čule punih sat vremena. Rakić je pozvao građane na uzdržanost.

“Sramna je medijska kampanja pojedinih medija u Srbiji koji su juče napali predsjednika Vučića jer je rekao da se snage Rosu spremaju da upadnu u sjeverni dio Kosovske Mitrovice”, istakao je Rakić.

Tanjug

Check Also

853DBE9A-5C98-4D28-AF1F-E390B74D5729

PCR test za ulazak u Srbiju više neće biti potreban

Krizni štab predložiće Vladi Srbije da se od petka ukine obaveza da građani Srbije, kao …

Powered by Master Media (TM)