Breaking News
Home / Susjedne opštine / Rogatica / Rogatičke domaćice oživljaju zaboravljene boričke rukotvorine

Rogatičke domaćice oživljaju zaboravljene boričke rukotvorine

20180327133038_258401

Udruženje žena “Borike” iz Rogatice koje zvanično postoji tek nepuna tri mjeseca, polako staje na noge i bilježi prve uspješne rezultate.

Zahvaljujući podršci Opštinske uprave i sredstvima koja su žene sa Borika dobile od Fondacije “Osnaženje žena BiH”

članicama su ovih dana, pred proljetnu sjetvu, podijeljena sjemena, a nabavljeno je i nešto materijala za pletenje, heklanje i vezenje.

 

 

– Želimo da podstaknemo žene Borika na povećanu izradu, posebno zaboravljenih, ženskih rukotvorina sa kojim planiramo da pod sloganom “Da se ne zaboravi boričko ruho” budemo prisutnije na prostoru istočnog dijela Republike Srpske, ali i šire – rekla je članica upravnog odbora udruženja Svjetlana Nikolić.

 

Članice udruženja učestvovale su na tek završenom regionalnom sajmu u Rudom, gdje su izlagale rukotvorine vrijednih ruku žena sa Borika.

– Nastavićemo učešće i na ostalim manifestacijama kao što su Ilindanski sabor na Borikama, Preobraženjski dani u Rogatici i svim drugim u okolnim mjestima – istakla je Nikolićeva.

S obzirom na to da je Udruženje dobilo prostoriju za rad, u zgradi ambulante Doma zdravlja na Borikama, dio dobijenih sredstava biće utrošen i za opremu, a dio za kupovinu propagandnog materijala

S. M. – glassrpske.com

Check Also

20181209182428_512348

6.670 đaka u produženom boravku, potrebe još veće

  Trenutno 6.670 mališana koristi usluge produženog boravka u osnovnim školama u RS, a interesovanje …

Powered by Master Media (TM)