Breaking News
Home / Susjedne opštine / Rogatica / Rogatica: “Mikrofin” obradovao mališane vrtića “Bambi”

Rogatica: “Mikrofin” obradovao mališane vrtića “Bambi”

24204920_10210858615921655_1656184693_n

U rogatičkom vrtiću “Bambi” dječijeg smijeha i igre nikada ne nedostaje. Mališani su juče imali poseban razlog za veselje, jer su ih posjetili predstavnici Mikrokreditnog društva “Mikrofin” koji su odlučili da ih obraduju vrijednom donacijom u vidu klima uređaja i didaktičke opreme. Donaciju u vrijednosti od 1400 KM mališanima je uručio Danko Bašević, šef filijale “Mikrofina” u Rogatici.

“Želja nam je bila da vrtiću poklonimo ono što im je u ovom trenutku najpotrebnije. Ispostavilo se da su to klima uređaj i didaktička oprema za rad sa djecom. “Mikrofin” već tradicionalno pomaže vrtiće i škole na području većine opština u kojima posluje, pa u tome nismo htjeli zaobići ni Rogaticu”, naglasio je Bašević.

 

Uručenju donacije prisustvovao je i Milorad Jagodić, načelnik opštine Rogatica koja je ove godine darivala mališane udžbenicima i potrebnom opremom, te podržavala rad “Bambija” u svim aktivnostima. Načelnik Jagodić je naglasio da podrška lokalne zajednice neće izostati ni u budućnosti.

Nataša Duvnjak, direktorica obdaništa, zahvalila je na posjeti i uručenoj donaciji, ističući da će ova oprema u velikoj mjeri osigurati ugodniji boravak mališanima.

“Jedan od najvećih problema sa kojima se obdanište suočava već duže vrijeme je pitanje grijanja prostorija u kojima djeca borave tokom zime, ali i hlađenja tokom ljetnog perioda. Zahvaljujem kompaniji “Mikrofin” koja je prepoznala ovaj problem i odlučila da nam pomogne”, kazala je direktorica.

 

Vrtić “Bambi” je jedino obdanište na području opštine Rogatica u kojem trenutno boravi oko šezdesetoro djece, dok u fazi trajanja predškolskog programa nekada boravi i dvostruko više.

Ova donacija predstavlja samo jednu u nizu brojnih akcija kojima će kompanija “Mikrofin” obilježiti značajan jubilej. “Mikrofin” godišnje uruči oko 30 donacija, a ove godine će pokloniti savremena dječija igrališta u pet gradova BiH. Prva tri igrališta su već otvorena u Prijedoru, Banjaluci i Bihaću, a do kraja godine očekuje se izgradnja još tri.

rogatica.ba

Slušajte Radio Višegrad uživo od 08:00 do 18:00 časova.

About admin

Check Also

Rogatica

Rogatica : Saopštenje Opštinske uprave povodom rasvjetljavanja slučajeva „upućivanje prijetnji“ i „paljenje motornog vozila i pomoćnog objekta“

Saopštenjem Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske javnost je informisana o rezultatima istrage u vezi sa …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by Master Media (TM)