Breaking News
Home / Zanimljivosti / Revija peglica za Guinnessa

Revija peglica za Guinnessa

Peglice-Revija-17-01

Mnogi modeli automobila kroz svoje postojanje stekli su veliki broj fanova koji svoju privrženost manifestuju kroz razne oblike organizovanja, festivale, okupljanja, revijalne vožnje. Setimo se samo skupova ljubitelja Bube, Golfa, Renaulta 4, Minija, Citroena…

Tako su ovih dana zaljubljenici u Fiat 126, popularno nazvan “peglica“, organizovali 14. festival posvećen ovom automobilu koji se održao u Sochaczewu. Došli su vlasnici iz čitave Evrope i nezaboravnim Fiatovim modelima preplavili su ulice ovog grada. Pored redovnog programa planirali su da u Poljskoj obore rekord za Guinnessovu knjigu .

Organizatori su saopštili da je u povorci koja je prodefilovala gradom učestvovalo 417 nekada vrlo popularnih “peglica“, a posebna komisija treba da utvrdi da li se radi o rekordu za Guinnessa.

Premda Fiat 126 nije uspeo da dostigne popularnost svog prethodnika Fiata 500 i danas osvaja ljubitelje old tajmera. Procenjuje se da je u Italiji, Poljskoj i Jugoslaviji proizvedeno ukupno oko pet miliona “peglica“.

netauto.rs

Slušajte Radio Višegrad uživo od 08:00 do 18:00 časova.

About admin

Check Also

Kustendorf-2018-03

Jeep Renegade za goste Kustendorfa

Ministar kulture i informisanja u Vladi Republike Srbije Vladan Vukosavljević i idejni tvorac i osnivač …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by Master Media (TM)