Breaking News
Home / Zanimljivosti / Revija peglica za Guinnessa

Revija peglica za Guinnessa

Peglice-Revija-17-01

Mnogi modeli automobila kroz svoje postojanje stekli su veliki broj fanova koji svoju privrženost manifestuju kroz razne oblike organizovanja, festivale, okupljanja, revijalne vožnje. Setimo se samo skupova ljubitelja Bube, Golfa, Renaulta 4, Minija, Citroena…

Tako su ovih dana zaljubljenici u Fiat 126, popularno nazvan “peglica“, organizovali 14. festival posvećen ovom automobilu koji se održao u Sochaczewu. Došli su vlasnici iz čitave Evrope i nezaboravnim Fiatovim modelima preplavili su ulice ovog grada. Pored redovnog programa planirali su da u Poljskoj obore rekord za Guinnessovu knjigu .

Organizatori su saopštili da je u povorci koja je prodefilovala gradom učestvovalo 417 nekada vrlo popularnih “peglica“, a posebna komisija treba da utvrdi da li se radi o rekordu za Guinnessa.

Premda Fiat 126 nije uspeo da dostigne popularnost svog prethodnika Fiata 500 i danas osvaja ljubitelje old tajmera. Procenjuje se da je u Italiji, Poljskoj i Jugoslaviji proizvedeno ukupno oko pet miliona “peglica“.

netauto.rs

Check Also

vocnjak-ch-22-768x576

Nemojte zaboraviti ove radove

U skladu sa vremenskim prilikama, kao i zadržavanjem vlage u zemljištu, potrebno je sprovoditi mere …

Powered by Master Media (TM)