Breaking News
Home / Susjedne opštine / Rudo / Renovirana zgrada područne škole u Budimliji

Renovirana zgrada područne škole u Budimliji

U petak je izvršen tehnički prijem zgrade područne škole u Budimliji, čija je rekonstrukcija finansirana iz Kapitalnih investicija opštine Rudo 2017.

DSC_4523

Zgrada područne škola u Budimliji, izgrađena je 1937. godine i predstavlja jednu od starijih školskih zgrada na prostoru Rudog, nakon čije izgradnje nije bilo značajnijih ulaganja ni građevinskih intervencija.

DSC_4547

Na školi je renovirano gotovo sve od podova, plafona, zidova, promjenjena je krovna konstrukcija, a izgrađen je i sanitarni čvor koji je nedostajao.

Prema riječima učiteljice Mirjane Pantović, renoviranjem školske zgrade svi su na dobitku i učenici i prosvjetni radnici ali i narod ovog kraja koji njene prostorije može koristiti za svoj društveni život.

SKOLA 001

„Zahvaljujući opštini Rudo dobili smo savremen prostor za rad sa novim učionicama i namještajem. Sve je čisto, svijetlo uslovno za odvijanje nastave i vannastavnih aktivnosti. Jedva čekamo da se uselimo u nove učionice“, kaže Pantovićeva. Ona s ponosom ističe da Budimlija ima najmoderniji školski objekat u opštini a možda i u susjednim lokalanim zajednicama.

SKOLA 002

Ukupna vrijednost radova na ovoj školi iznosila je blizu 96.000 KM.

opstinarudo.com

Slušajte Radio Višegrad uživo od 08:00 do 18:00 časova.

About admin

Check Also

MILOS-VIDAKOVIC

NAJAVLjEN NAUČNI SKUP O MILOŠU VIDAKOVIĆU

RUDO – U okviru Kulturne manifestacije „Vidakovićevi dani“ Narodna biblioteka i „Prosvjeta“ u Rudom organizovaće …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by Master Media (TM)