Breaking News
Home / Zanimljivosti / Renault priprema mali crossover

Renault priprema mali crossover

Renault-Kwid-Live-For-More

Renault Kwid subkompaktni crossover postigao je ogromnu popularnost na indijskom tržištu kojem je bio namenjen. Međutim, stigao je i do Južne Amerike, gde takođe postiže dobru prodaju, tako da u Renaultu razmišljaju da sličan model uvrste u svoju ponudu i na drugim tržištima.

Kupcima je ovakav automobil privlačan zbog malih dimenzija, dopadljivog dizajna i SUV elemenata premda je Kwid je zapravo hatchback, ali sa većim klirensom i naravno atraktivne cene. U Indiji ovaj model prodaje se za samo 4.000 evra, dok je u Južnoj Americi skuplji, jer su prihodi lokalnog stanovništva veći.

Sve ovo uticalo je na Renaultovu upravu da razmišlja o odgovarajućem modelu i ponudi pravi crossover zasnovan na Kwid-u. Proizvodiće se na platformi CMF-A +, njegova dužina biće 4.000 mm, a prodavaće se na mnogim tržištima, uključujući i Evropu.

Nije tajna da se automobil već razvija pod kodnim nazivom HBC, što znači da je njegov razvoj i proizvodnju potvrdilo rukovodstvo Alijanse.

Novi crossover namenjen Evropi biće duži i veći od Captura (4.122 mm). Što se tiče ponude motora očekuje se da će u njega da se ugrađuje trocilindarski benzinski motor zapremine jedan litar koji razvija snagu od 67 KS uz obrtni moment od 91 Nm.  Snaga ovog motora u Kwid-u prenosila bi se u kombinaciji sa petostepenim manuelnim ili robotizovanim menjačem.

Novi crossover francuskog proizvođača pojaviće se na tržištu najkasnije do 2020. godine, što će verojatno da omogući da se u ponudi nađe i verzija sa “mekim” hibridnim sistemom sa starter-generatorom. Ovo će da omogući povećanu snagu i smanjenje emisije gasova.

netauto.rs

Check Also

Zanimljive dekorativne tehnike na zidovima 665 l

Zanimljive dekorativne tehnike na zidovima

Došlo je vreme da napravite promene u enterijeru i osvežite svoj životni prostor? Krečenje zidova …

Powered by Master Media (TM)