Breaking News
Home / BIH / Republika Srpska / Aktuelnosti RS / REFORME U OBRAZOVANJU Pokrenut portal “Nova škola za novo doba”

REFORME U OBRAZOVANJU Pokrenut portal “Nova škola za novo doba”

Ministar-Natalija-Trivic-4-872x610

 

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske pokrenulo je portal “Nova škola za novo doba”.

 

Portal je od danas dostupan svima na  adresi novaskolazanovodoba.com.

Portal će služiti za predstavljanje aktivnosti Ministarstva prosvjete i kulture koje se odnose na realizovane i započete reformske procese u oblasti predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja.

Osim informacija iz djelokruga rada Ministarstva, sve škole u Republici Srpskoj imaće mogućnost da na ovom portalu predstave najznačajnije aktivnosti, a u vezi sa reformskim procesima.

 

 

 

Iz Ministarstva je saopšteno da je kombinacija tradicionalnog oblika učenja, interaktivne nastave i upotreba novih tehnologija u nastavi, osnova razvojnog modela na kojem se zasniva započeti reformski proces u oblasti predškolskog, osnovnog i srednjeg vaspitanja i obrazovanja u Srpskoj.

– Cilj nam je da stvorimo sve preduslove za zdrav rast i razvoj učenika, da ih rasteretimo suvišnog gradiva i motivišemo da stiču znanja i vještine koje će sutra znati primijeniti u životu – naveli su u resornom ministarstvu.

Iz Ministarstva su poručili da su svi učesnici u ovom procesu jednako važni, od stručnih i ekspertskih timova koji putem temeljnih analiza donose najbolja rješenja, stručnih institucija koje će taj posao valorizovati i učiniti primjenjivim u novom vaspitno-obrazovnom procesu, zatim učenika, njihovih roditelja, rukovodstva škole, stručnih službi i posebno nastavnika, čija je uloga nezamjenjiva i presudna.

Cilj Ministarstva je da reformske pravce i aktivnosti približe svim učenicima, nastavnicima i roditeljima kako bi zajedno gradili “novu školu za novo doba” i unaprijedili vaspitno-obrazovni sistem.

srpskainfo.com

 

 

Check Also

vlada rs

Raspisan konkurs za subvencije kamatne stope na stambene kredite

Ministarstvo porodice, omladine i sporta raspisalo je konkurs za izbor korisnika subvencije kamatne stope na …

Powered by Master Media (TM)