Breaking News
Home / Visegrad / Aktuelnosti Višegrad / Raspisan tradicionalni konkurs za kratku priču  časopisa «Soko» na temu

Raspisan tradicionalni konkurs za kratku priču  časopisa «Soko» na temu

ССД СОКО ДОБРУН-ВИШЕГРАД

KRSNA SLAVA U MOM ZAVIČAJU

Redakcija časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu «SOKO», Srpskog sokolskog društva «Soko» iz Dobruna kod Višegrada, uz podršku Izdavačke kuće „Dabar“ Mitropolije dabrobosanske, raspisuje KONKURS Za kratku priču na temu «KRSNA SLAVA U MOM ZAVIČAJU».
Na konkurs se primaju neobjavljene kratke priče, čiji su autori iz svih srpskih krajeva.
Kratke priče se dostavljaju u tri primjerka potpisane šifrom, s tim da posebna koverta sadrži rješenje šifre i podatke o autoru.
Jedan autor može poslati najviše DVIJE kratke priče na zadatu temu, maksimalne dužine do 150 redova.
Prispjele kratke priče se ne vraćaju, a najbolje će odabrati žiri Redakcije «Sokola».

Radovi se šalju poštom na adresu Srpsko sokolsko društvo «SOKO», sa naznakom za konkurs za kratku priču časopisa «Soko», 73247 Dobrunska Rijeka-manastir „Svetog Nikolaja“, a krajnji rok za dostavljanje radova je 15. april 2018. godine.
Redakcija «Sokola» najuspješnije autore nagradiće: za prvo mjesto 200 maraka, za drugo mjesto 100 maraka i za treće mjesto 50 maraka.
Uz tri nagrađene Redakcija «Sokola» će odabrati određeni broj kvalitetnih kratkih priča koje će biti objavljene na stranicama časopisa.

Na konkursu ne mogu učestvovati članovi Redakcije časopisa «Soko», a dodatne informacije u vezi sa ovim konkursom mogu se dobiti na telefone: broj 058 612-112, 065 431-505 i 065 536-386.
U 2016. godini „Soko“ je završio desetogodišnji ciklus kratkih priča na temu „HISTOS VASKRSE“, a nagrađene priče biće objavljene u Zborniku tokom 2018. godine.

Slavko Heleta

Check Also

moja voda

OBAVJEŠTENJE: Moja Voda Petnaesti April

  OBAVJEŠTENJE: Moja Voda Petnaesti April Obavještavamo potrošače da će danas 15.01.2019.god. u periodu od …

Powered by Master Media (TM)