Breaking News
Home / BIH / Republika Srpska / Aktuelnosti RS / “RAKETA” ŠAMPIONKA SVETA Tijana Bošković, razorni smečer koji postavlja nove standarde

“RAKETA” ŠAMPIONKA SVETA Tijana Bošković, razorni smečer koji postavlja nove standarde

y3yk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTXpjN01EQV8vNDU3MzVhNDE2ZmVjMTBiNjc4NTU4MTRlZjlmN2E4YzcuanBlZ5GTAs0C5ACBoTAB

Srbija je prvak sveta u odbojci za žene, a jedna od najboljih među jednakima je svakako Tijana Bošković, koja je u finalu protiv Italije pokazala sav svoj raskošni talenat.

Boškovićeva je rođena u Trebinju, u Republici Srpskoj, a neverovatnim talentom usmerila je pažnju odbojkaškog sveta na sebe. Pogotovu sada kada je članica tima koji je na tronu sveta.

FOTO: FIVB / PROMO

Tijana Bošković debitovala je za reprezentaciju Srbije 2014. godine kao 17-godišnjakinja na Svetskom prvenstvu u Italiji. Selektor Zoran Terzić bacio je u vatru tinejdžerku, koja je svima odmah stavila do znanja kakav je potencijal i da se od nje tek mogu očekivati neverovatni rezultati.

FOTO: CEV / PROMO

Prve medalje sa seniorskom reprezentacijom osvojila je već naredne godine, na Svetskom kupu u Japanu donela je srebrnu, a na Evropskom šampionatu bronzanu medalju. Uporedo sa reprezentativnim, tu su bili i klupski uspesi.

Iste godine je iz Vizure prešla u Ezačibaši, čiji je trenutno član, gde takođe prikazuje neverovatne partije. U protekle dve godine osvojila je sve najveće trofeje na klupskom i reprezentativnom nivou, kao i MVP nagrade za individualni učinak.

FOTO: FIVB / PROMO

Sa reprezentacijom Srbije je 2017. osvojila zlato na Evropskom prvenstvu, gde je bila proglašena za MVP-ja turnira, iste godine je izabrana za najbolju odbojkašicu u Evropi, dok je ove godine je sa Ezačibašijem osvojila CEV kup, gde je takođe bila proglašena za najbolju.

sport.blic.rs

Check Also

mini

U Srpskoj osam novih slučajeva, ukupno 1.359

U posljednja 24 časa, izvršeno je testiranje 489 uzoraka, a virus korona potvrđen je kod …

Powered by Master Media (TM)