Breaking News
Home / BIH / Federacija BiH / Puna podrška Milošu Čekiću, prijetnje nedopustive

Puna podrška Milošu Čekiću, prijetnje nedopustive

008441

 

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske osudilo je nedavne napade na mladog rukometaša bugojanskog kluba Iskra Miloša Čekića, nakon što je na društvenim mrežama čestitao Dan Republike Srpske, te poručilo da će mu pružiti punu podršku u nastavku karijere i svakom drugom smislu.

– Nećemo dozvoliti da nijedan građanin Srpske bude izložen bilo kakvoj vrsti napada samo zato što voli i poštuje Republiku Srpsku – rečeno je iz resornog ministarstva.

Iz ove institucije su istakli da ovaj mladi sportista svojom objavom nije uvrijedio niti ugrozio nikoga, već je samo izrazio poštovanje i ljubav prema Srpskoj.

– Institucije Srpske podsjećaju da svaki građanin ove zemlje ima pravo na slobodu mišljenja i govora, te da Republika nikom ne uskraćuje pravo da obilježava svoje značajne datume, ali i da ne prihvata da se na bilo koji način to pravo osporava i uskraćuje građanima Republike Srpske – naveli su iz Ministarstva.

Iz Ministarstva su istakli da je Čekić mlad, perspektivan i kvalitetan sportista, te da je nedopustivo da javnost u Federaciji BiH, kao i pojedinci u upravi kluba za koji igra, njegov potez nazivaju neprihvatljivim, čime podstiču ostrašćenu javnost da mladiću prijeti čak i smrću.

 

 

 

– Sportisti širom svijeta, različitih vjera i nacija, obilježavaju svoje značajne vjerske i nacionalne praznike i zbog toga nisu izloženi linču. Ako košarkaš Nikola Јokić na američkoj televiziji može reći “Hristos se rodi!”, zašto Miloš Čekić u Bugojnu ne može čestitati Dan Republike – ističu u resornom ministarstvu.

RTRS

Check Also

216947

Vipotnik u Višegradu o rješavanju problema plutajućeg otpada (VIDEO)

    Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Bojan Vipotnik, razgovarao je …

Powered by Master Media (TM)