Breaking News
Home / Susjedne opštine / Rogatica / Pronađena improvizovana laboratorija za uzgoj opojne droge u Rogatici, jedno lice lišeno slobode

Pronađena improvizovana laboratorija za uzgoj opojne droge u Rogatici, jedno lice lišeno slobode

2E09CF97-347C-468D-A09A-7F31CE9A6F9A

Policijski službenici Policijske stanice  Rogatica u saradnji sa policijskim službenicima Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge, Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Istočno Sarajevo, dana 24.06. 2020. godine u akciji „Plantaža 2020“, na području opštine Rogatica pronašli su improvizovanu laboratoriju za uzgoj opojne droge, te identifikovali i lišili slobode osumnjičeno lice inicijala N.D. iz Rogatice.

Pronađeno je i oduzeto 17 zasada opojne droge koja svojim izgledom asocira na pojnu drogu marihuanu, sedam stabljika različite visine koje svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, kao i jednu sjemenku naveden droge. Takođe, na osnovu naredbe nadležnog suda, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo izvršen je i pretres kuće i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni N.D. kojom  prilikom su pronađena su i oduzeta 33 komada puščanih metaka kalibra 7,62 mm. 
Nakon kompletitranja i dokumentovanja predmeta protiv navedenoh N.D. će nadležnom Tužilaštvu biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „Nedozvoljena prizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Policijski službenici PU Istočno Sarajevo nastavljaju sa preduzimanjem aktivnosti usmjerenih na suzbijanje i rasvjetljavanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i nedozvoljenog uzgoja biljaka iz kojih se preradom može dobiti opojna droga.
mup.vladars.net

Check Also

0E3AF957-FB44-4335-8B65-D0EA553C6502

OBAVJEŠTENJE : “Aroma d.o.o.” Rogatica

  Poštovani putnici, danas 24.05.2020. godine uspostavljena je ponovo autobuska linija na relaciji Pale – …

Powered by Master Media (TM)