Breaking News
Home / Zanimljivosti / Auto-moto / Proizvođači forsiraju ekran na dodir, ali ga vozači baš i ne vole

Proizvođači forsiraju ekran na dodir, ali ga vozači baš i ne vole

20201121094953_632860

 

Proizvođači žele da nas uvjere da su ekrani osetljivi na dodir u automobilima najbolja stvar koja nam se mogla dogoditi, ali mnogi vozači ne misle tako.

Iz ugla auto-kompanija, gomilanje funkcija na jednom mjestu samo je prilika da se uštedi, odnosno da se smanje troškovi proizvodnje, piše Revijahak.

Prema reprezentativnoj anketi Instituta za istraživanje mišljenja YouGov napravljenog u ime platforme za prodaju automobila mobile.de, njemački vozači se radije oslanjaju na klasične dugmiće i prekidače nego na ekrane osetljive na dodir i glasovnu kontrolu prilikom upravljanja svojim automobilima – iako prepoznaju prednosti nove tehnologije.

 

 

Prema istraživanju, mnogi vozači u Njemačkoj još uvijek ne uživaju u upravljanju glasom, gestovnim ili touchscreen komandama, već više vole da u automobilu pritiskaju komande na starinski način.

Njih 37 odsto preferira dugmiće i prekidače, a još 22% smatra da je kombinacija različitih upravljačkih elemenata najbolja.

Sa druge strane, njih 16% preferira ekran osetljiv na dodir i/ili kontrolu gestovima, dok samo deset odsto želi da kontroliše funkcije svog automobila pretežno ili u potpunosti glasom.

Prema anketi, ispitanici prije svega žele prave, fizičke komande (dugmiće i prekidače) za otvaranje i zatvaranje prozora, za podešavanje klima-uređaja i jačine zvuka audio-sistema.

nezavisne.com

 

Check Also

zatamnjena-stakla-automobili-foto-shutterstock-1-1-872x610

Nova pravila za vozače: Zatamnjivanje stakala na autu SAMO S POTVRDOM

  Od 1. juna sve folije koje se postavljaju na stakla automobila moraju imati naljepnicu …

Powered by Master Media (TM)