Breaking News
Home / BIH / Republika Srpska / Aktuelnosti RS / Produžen rok za upis na Policijsku akademiju Banjaluka

Produžen rok za upis na Policijsku akademiju Banjaluka

9AB56B07-505C-4655-9802-EAA2CE2A0A13

Odlukom ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske danas je produžen rok za prijem dokumenata za upis kadeta XXII klase policijske obuke i kadeta VIII klase policijske obuke za pripadnike Specijalne antiterorističke jedinice u Jedinici za policijsku obuku – Policijsku akademiju Banjauka, po konkursu objavljenom 10. marta.

 

Rok za upis kadeta u obje navedene klase produžen je za 15 dana, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Kakos u podsjetili iz MUP-a, konkursima je predviđen upis 300 kadeta u XXII klasu Policijske akademije i 30 kadeta u VIII klasu Specijalne antiterorističke jedinice.

Pravo učešća na konkursu imaju kandidati koji ispunjavaju sve opšte i posebne uslove koji su navedeni u konkursu, a nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati, pojašnjavaju iz ovog ministarstva.

S izabranim kandidatima – kadetima – Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske će zaključiti posebni ugovor o regulisanju međusobnih obaveza, kojim će se, između ostalog, kadeti obavezati da će po završetku osnovne policijske obuke obavljati poslove policijskog službenika najmanje pet godina u organizacionim jedinicama Ministarstva.

Sve  potrebne informacije zainteresovani kandidati mogu dobiti na internet stranici Uprave za policijsku obuku (www.education.muprs.org) i na brojeve telefona 051/333-649 ili 051/333-651.

 

Prijavu na konkurse za kadete obje klase Policijske akademije kandidati mogu dostaviti zaključno sa 9. junom 2020. godine, nakon čega slijedi selekcija, stoji u saopštenju MUP-a RS.

 

nezavisne.com

Check Also

96BD8DFD-E753-4DC7-8C79-E7F17E51C68C

U Srpskoj 31 novi slučaj virusa korona; Ukupno 2.232 (VIDEO)

Vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković rekao je da je …

Powered by Master Media (TM)