Breaking News
Home / Susjedne opštine / Užice / Produžen raspust u Užicu, čeka se odluka na nivou Republike

Produžen raspust u Užicu, čeka se odluka na nivou Republike

Užice

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar predložiće na današnjoj sednici Vlade Srbije da se zimski raspust za osnovce i srednjoškolce produži za još nedelju dana. U Užicu raspust je već produžen.

Zlatibor Lončar je rekao da se na taj korak odlučio na predlog struke, epidemiologa, koji procenjuju da će u narednom periodu biti još više obolelih od gripa, a da je među pacijentima do sada bilo najviše dece.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković doneo je ranije odluku o produžetku raspusta za učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada.

Obrazovno-vaspitni rad u školama prekida se u periodu od pet radnih dana, od 18. februara do 22. februara 2019. godine.

 

Razlog donošenja ovakve odluke, koja je doneta na inicijativu Saveta za zdravlje Grada Užica, je kako bi se u okolnostima prijavljene epidemije gripa sprečilo povećanje broja obolelih među decom, učenicima i zaposlenima u obrazovno-vaspitnim ustanovama.

U Srbiji je do sada od simptoma sličnih gripu obolelo više od 104.000 pacijenata, a umrlo je 29 pacijenata čija se smrt može dovesti u vezu sa gripom, podaci su Instituta za javno zdravlje “Batut”.

rts.rs

Check Also

F3Wk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTTJNN01EQV8vMzI4NzY2ZjI1ZTc0ZGY3ZGM3NTMzODNmMzIzODY1OTQuanBlZ5GTAs0EsACBoTAB

„Užice u susret Božiću“ počinje koncertom Marije Šerifović (VIDEO)

U Užicu će na Trgu partizana, od 2. do 7. januara, biti organizovan program „Užice …

Powered by Master Media (TM)