Breaking News
Home / RS - BIH / Politika RS - BIH / Prijevremeni izbori u devet lokalnih zajednica – Ćurić i Јerinić proglasili pobjedu (FOTO)

Prijevremeni izbori u devet lokalnih zajednica – Ćurić i Јerinić proglasili pobjedu (FOTO)

786F8B0C-1623-4076-AD1F-F2C9652E4C9E
Biračka mjesta u Doboju, Trebinju, Ribniku, Bosanskom Grahovu, Bosanskom Petrovcu, Bužimu, Domaljevcu-Šamcu, Drvaru i Kaknju, na kojima su građani danas na prijevremenim izborima birali gradonačelnike i načelnike, zatvorena su u 19.00 časova.

Na osnovu prebrojanih 100 odsto glasova kandidat SNSD-a Mirko Ćurić proglasio je pobjedu u Trebinju. Ćurić je osvojio 68 odsto glasova, a kandidat koalicije “Trebinje zaslužuje bolje” Saša Borjan 32 odsto, rečeno je u Gradskom odboru SNSD-a. Za Ćurića je glasalo 9.728, a za Borjana 4.511 birač.

 

Ćurić se zahvalio svim glasačima na podršci koju je dobio, ističući da je ovo dokaz da se u protekle dvije i po godine u Trebinju dobro radilo.

 

Ćurić proslavio pobjedu uz tortu i šampanjac (Foto:trebinjelive.info)

On je novinarima u Gradskom odboru SNSD Trebinje rekao da u prilog ovoj tvrdnji ide činjenica da je pobijedio u svim mjesnim zajednicama.

Ćurić je istakao da će gradska vlast u Trebinju u narednom periodu realizovati sve započete projekte i početi nove.

Ćurićev protivkandidat iz koalicije “Trebinje zaslužuje bolje” Saša Borjan za sada nije davao izjave za medije.

Nakon preborojanih 50 odsto glasova, nezavisni kandidat za gradonačelnika Doboja Boris Јerinić proglasio je pobjedu. Iz izbornog štaba “Zajedno za Doboj” saopšteno je da Јerinić vodi sa 18.000 glasova u odnosu na kandidata SDS-a Nebojšu Šainovića.

Јerinić proglasio pobjedu

Јerinić proglasio pobjedu

Na osnovu više od 65 odsto prebrojanih glasova u Ribniku, kandidat SNSD-a Nebojša Karać osvojio 65 odsto glasova birača i ima 1.000 glasova prednosti u odnosu na protivkandidata iz SP Nikole Stojakovića.

Glasalo je 3.409 ili 54,85 odsto birača od 6.323 upisanih u birački spisak, saopštila je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije Sava Savić.

Na osnovu prebrojanih oko 90 odsto glasova sa redovnih biračkih mjesta na prijevremenim izbirima za načelnika opštine Bosansko Grahovo, kandidat SNSD-a Uroš Makić osvojio je 248 glasova, dok je nezavisni kandidat Milorad Gligić osvojio 348 glasova, podaci su Opštinskog odbora SNSD Bosansko Grahovo. U ovoj stranci kažu da još čekaju kompletiranje rezultata sa svih biračkih mjesta.

Nezavisni kandidat Milorad Gligić se do sada nije obraćao javnosti.

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Drvar Dušica Runić proglasila je izbornu pobjedu na prijevremenim izborima. Prema podacima Opštinskog odbora SNSD-a Drvar, na osnovu 100 odsto prebrojanih glasova sa redovnih biračkih mjesta, Runićeva je osvojila 1.711 glasova, a nezavisni kandidat Darko Kajtaz 1.140 glasova.

U Bosanskom Petrovcu nezavisni kandidat Dejan Prosić, prema podacima iz njegovog izbornog staba osvojio je 900 glasova i već je proglasio pobjedu, dok kandidat SDA Senada Mehdin ima oko 250 glasova manje.

U Bosanskom Petrovcu glasači su birali između šest kandidata – Emine Mešić /SNSD/, Ermina Hajdera /SDP/, Senade Mehdin /SDA/, Rusmira Mujadžića /DF/, te dva nezavisna kandidata – Branka Despota i Dejana Prošića.

Check Also

cik

CIK objavio preliminarne, nezvanične i nepotpune rezultate izbora

Centralna izborna komisija BiH saopštila je večeras preliminarne, nezvanične i nekompletne rezultate Prijevremenih izbora 2019. …

Powered by Master Media (TM)