Breaking News
Home / Srbija / Pribojci opet održali lekciju iz humanosti: Odrekli se proslave da bi siromašna deca otišla na more

Pribojci opet održali lekciju iz humanosti: Odrekli se proslave da bi siromašna deca otišla na more

AwektkqTURBXy8xMTc1NDQ1NTA3ZGI3ZmY2N2UxOTBjZTAyMTA5NzcyZi5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

U Priboju nije bilo organizovanog dočeka Nove godine, jer je opština nastavila ustaljenu praksu da se budžetski novac za svečarenje iskoristi tamo gde je potrebniji.

Umesto za novogodišnju žurku na otvorenom, za koju je izdvojeno 700.000 dinara, taj iznos preusmeren je Centru za socijalni rad kako bi ove godine 60 dečaka i devojčica besplatlno letovalo u pribojskom odmaralištu u Sutomoru.
Ovim je rukovodstvo opštine na Limu još jednom ostalo dosledno u tome da se novac za svečane prilike, iz ionako tankog budžeta, troši za humanitarne potrebe. Prethodnih godina Pribojci nisu slavili Dan opštine već su sredstva za tu namenu iskoristili da unaprede zdravstvo, pomognu školstvo i socijalno ugroženu decu i bolesne sugrađane.

Tako su mnoga deca iz najsiromašnijih porodica prvi put videla more, petoro najboljih đaka obišlo je naučni institut CERN, finansirano je letovanje slepih i slabovidih Pribojaca, kupljeni su neophodni aparati za Dom zdravlja, a deo novca usmeren je za rekonstrukciju dela Rehabilitacionog centra u Pribojskoj Banji.

blic.rs
Slušajte Radio Višegrad uživo od 08:00 do 18:00 časova.

About admin

Check Also

sahrana-macak (3)

Sahranjen Oliver Ivanović (FOTO+VIDEO)

  Pored porodice i stranačkih kolega od Ivanovića se u četvrtak oprostio veliki broj građana …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by Master Media (TM)