Breaking News
Home / Susjedne opštine / Foča / Pretresi u Foči: Zbog pranja novca uhapšeno 11 lica

Pretresi u Foči: Zbog pranja novca uhapšeno 11 lica

mup

Policijski službenici Policijske Uprave Foča nastavili su aktivnosti u sklopu operativne akcije kodnog naziva ‘Dojave’, te tom prilikom uhapsili 11 osoba.

“Na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Foči izvršen je pretres na 12 lokacija i to 11 na području teritorije opština Foča i jedan  pretres na teritoriji FBiH Bosansko Podrinjskog kantona,opština Foča, kojom prilikom je lišeno slobode  11 lica, za koja postoje osnov sumnje da su počinili krivična djela Prevare i  Pranje novca”, saopšteno je iz PU Foča.

Prilikom pretresa privremeno su oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz  u krivičnom postupku i koji će biti predmet vještačenja.

Sva lica, koja su lišena slobode, nalaze  se u prostorijama Policijske uprave Foča nad kojim se vrši kriminalistička obrada.

Iz PU Foča su saopštili da je broj oštećenih ovim krivičnim djelima preko 1.300 lica koja se nalaze na prostoru bivše Jugoslavije i zemalja Zapadne Evrope, a protivpravna imovinska korist koju su dvanaest osumnjičenih lica pribavili izvršenjem navedenih krivičnih djela iznosi oko 800.000 konvertibilnih maraka.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokazivanju krivičnih djela Prevare i Pranja novca, kao i identifikovanju ostalih izvršioca i oštećenih lica ovim krivičnim djelima.

nezavisne.com

Slušajte Radio Višegrad uživo od 08:00 do 18:00 časova.

About admin

Check Also

ENTktkqTURBXy80NTQxNzIzYzQ0YTYwNjE4M2JlOTc5ZjE3M2UxMzJmOS5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Novi udar na KLADIONIČARSKU MAFIJU u Foči: Prevarili 1.300 građana i zaradili 800.000 KM

Nastavkom akcije „Dojava“ na području Foče razbijena je nova kladioničarska mafija, za koju se sumnja …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by Master Media (TM)