Breaking News
Home / RS - BIH / Aktuelnosti RS - BIH / Presretači od sutra na putevima u Republici Srpskoj

Presretači od sutra na putevima u Republici Srpskoj

v_57012218

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum danas je u Banjaluci prisustvovao predstavljanju policijskih vozila sa ugrađenim uređajima za automatsko mjerenje brzine kretanja vozila – presretači, koji će od sutra kontrolisati vozače na putevima Republike Srpske. Uređaji su nabavljeni s ciljem povećanja bezbjednosti u saobraćaju, tj. sprečavanja i sankcionisanja prekoračenja brzine kretanja vozila.

     Direktor Ćulum je rekao da uređaji imaju mogućnost da rade u različitim modovima. Presretači u stanju mirovanja mjere brzinu kretanja vozila u odlasku i dolasku, nakon čega se obrađuju podaci i šalju na adrese vozača ako su prekoračili dozvoljenu brzinu. Presretači, takođe, mogu da rade u pokretu, tj. mjerebrzinu kretanja svih vozila u odlasku i dolasku, te se naknadno obrađuju podaci i šalju na njihove adrese. Treći način je da radeu pokretu uz kontrolu policijskih službenika i tada se na licu mjesta sankcionišu vozači.

     Uređaje za mjerenje brzine kretanja vozila nabavila je Agencija za bezbjednost saobraćaja na osnovu Programa utroška sredstava koja uplaćuju društva za osiguranje i filijala društva za osiguranje iz FBiH, a uređaji su ugrađeni u dva vozila škoda superB i hyundai i30 predstavljeni su danas u Banjaluci.

62215307

mup.vladars.net

Check Also

0FB2C676-DB21-455B-B83D-40EA13F92567

U Mostaru se otvara restoran u kojem će raditi osobe s invaliditetom

  U sklopu mostarskog centra Los Rosales uskoro bi trebao početi raditi restoran u kojem …

Powered by Master Media (TM)