Breaking News
Home / Visegrad / Sport Višegrad / Odbojka / Premijer liga se vraća u Višegrad

Premijer liga se vraća u Višegrad

20190311174057_527099

 

Odbojkašice He na Drini iz Višegrada krupnim koracima koračaju ka tituli prvaka Republike Srpske i plasmanu u elitni rang bh. odbojke. Višegrađanke su trenutni lider prvenstva sa maksimalnim brojem pobjeda nakon 13 kola i 38 bodova.

Da su ove sezone dominantne u Prvoj ligi RS, pokazale su i prilikom gostovanja kod ekipe Glasinca. Nedjeljni derbi riješile su u svoju korist rezultatom 3:0.

Pred početak sezone u ekipu se nakon višegodišnjeg igranja za ekipu Jahorine vratila Natalija Filipovac, što je predstavljalo veliko pojačanje za “višegradske vile”.

 

 

“Odlučila sam da se vratim u svoj matični klub. Trenutno sve ide po planu, vodeća smo ekipa prvenstva, još smo bez poraza i imamo namjeru da tako i završimo sezonu i da se plasiramo u Premijer ligu, gdje objektivno i zaslužujemo da igramo. Ekipa je, moglo bi se reći, mlada, sa nekoliko starijih i iskusnijih igračica, ali se razlika u godinama i ne primijeti tokom igre, jer pomažemo jedne drugima”, kaže Filipovac, inače rođena Užičanka sa stalnom adresom u Višegradu, gdje je završila osnovnu i srednju školu.

Ovu simpatičnu 25-godišnjakinju put je 2013. godine odveo u Pale, kada se pridružila ekipi Jahorine, s kojom je kasnije osvojila titulu prvaka RS te ostvarila zapažen rezultat osvajanjem petog mjesta u Premijer ligi. Odbojku je, kako kaže, zavoljela još kao mala odlazeći na utakmice OK He na Drini.

“Počela sam trenirati u četvrtom razredu osnovne skole, kod trenera Nade Komad, gdje sam naučila prve odbojkaške korake. Nakon omladinskih kategorija, polaskom u srednju školu prebačena sam u prvi tim, da bih onda 2013. godine počela studirati ekonomiju i tako počela nastupati za ekipu Jahorine”, ističe Filipovac, koja igra na poziciji libera.

 

 

Nako što je ostavila značajan pečat u dresu Paljanki, vratila se u svoj grad kako bi pomogla ekipi da nakon jedne sezone pauze ponovo izbori povratak u Premijer ligu, gdje će imati za cilj da budu standardni premijerligaš.

“Još je rano govoriti o Premijer ligi, ali je svakako jedan od ciljeva da u narednim sezonama pokažemo da nam je mjesto u bh. eliti”, zaključila je jedna od najboljih igračica Višegrađanki, koja slobodno vrijeme koristi za spremanjem ispita i druženja sa drugaricama.

Nakon 13 odigranih kola odbojkašice He na Drini su vodeće sa 38 bodova, osam više u odnosnu na drugoplasiranu Inovu i čak 14 više od trećeplasiranog Glasinca.

E. S. – nezavisne.com

Check Also

670

POVRATAK U SLAVNE DANE VIŠEGRADSKE ODBOJKE

  Odbojkašice „HE na Drini“ u subotu 13. aprila igraju zadnje kolo Prve lige Republike …

Powered by Master Media (TM)