Breaking News
Home / Zanimljivosti / Predstavljen BMW Serije 8

Predstavljen BMW Serije 8

BMW-8-18-3pro

U Beogradu predstavljen jedan od najočekivanijih modela BMW game – BMW Serije 8. Druga generacija ovog modela čekala se skoro 20 godina i on predstavlja model koji je pravi „brand shaper“ tako da će neke dizajnerske i tehnološke inovacije biti prenete sa ovog modela na ostatak game.

Ovaj model odlikuje skladna silueta, duga hauba i veće međuosovinsko rastojanje koje garantuje da će automobil da bude veoma udoban na dugim putovanjima, a sa druge strane, na trkačkoj stazi postizaće sjajne rezultate što ga stvrstava u kategoriju „Gentlemen’s recers“ – „dva u jednom“.

Serija 8 dolazi sa dve opcije agregata. Model 840xd ima poznati redni 6-cilindarski BMW dizel motor i jedini je dizel u klasi sa snagom od 320 KS i ubrzanjem do 100 km/h za 4,9 sekundi, a 850xi ima novu generaciju V8 twin turbo benzinskog motora od 530 KS i ubrzanjem od 3,7 sekundi do 100 km/h.

Jednu od najbitnijih dizajnerskih promena čini spojeni „double kidney grill“ i najtanja prednja svetlosna grupa.

Ovo je model koji je iz premijum segmenta prešao u luksuzni i u standardnoj opremi poseduje Digital Cockpit Professional – mulitfunkcionalnu insturment tablu od 12,3 inča i centralni informacioni ekran osetljiv na dodir od 10,25 inča, interfejs 7.0, Integral Active steering, Xdrive, M adaptivno oslanjanje. Sedišta su presvučena najfinijom Merino kožom, a poseban detalj su elementi napravljeni od sečenih kristala stakla – ručica menjača, „i drive“ kontroler i „Power/volume“ dugme, koji su u ponudi kao dodatna oprema.

Automobil ima elemente centralnog tunela od karbona tako da je BMW 8 još jedan „carbon core“ model nakon Serije 7, a postoji i dodatni karbon paket koji sadrži prednje i zadnje spojlere, zadnji difuzor i krov. Važno je istaći da je ovo, takođe, i prvi automobil koji nije iz M serije, a poseduje karbonski krov.

BMW smatra veoma važnim broj 8 u oznaci modela i odnosi se na njegov istaknuti položaj u BMW gami. Kao što je nekada bio slučaj sa modelom BMW Z8 i trenutno sa BMW i8, „osmica“ označava izuzetno sportske automobile koji bude strast.

Početna cena za verziju sa dizel motorom kreće od 99.900 evra.

netauto.rs

Check Also

znojenje-2

TIJELO ŠALjE PORUKU: Razlozi prekomjernog znojenja

Tokom ljeta svi se pojačano znojimo. Ali, ako osjetite da je ono pojačano, bez obzira …

Powered by Master Media (TM)