Breaking News
Home / Zanimljivosti / Predstavljen BMW Serije 8

Predstavljen BMW Serije 8

BMW-8-18-3pro

U Beogradu predstavljen jedan od najočekivanijih modela BMW game – BMW Serije 8. Druga generacija ovog modela čekala se skoro 20 godina i on predstavlja model koji je pravi „brand shaper“ tako da će neke dizajnerske i tehnološke inovacije biti prenete sa ovog modela na ostatak game.

Ovaj model odlikuje skladna silueta, duga hauba i veće međuosovinsko rastojanje koje garantuje da će automobil da bude veoma udoban na dugim putovanjima, a sa druge strane, na trkačkoj stazi postizaće sjajne rezultate što ga stvrstava u kategoriju „Gentlemen’s recers“ – „dva u jednom“.

Serija 8 dolazi sa dve opcije agregata. Model 840xd ima poznati redni 6-cilindarski BMW dizel motor i jedini je dizel u klasi sa snagom od 320 KS i ubrzanjem do 100 km/h za 4,9 sekundi, a 850xi ima novu generaciju V8 twin turbo benzinskog motora od 530 KS i ubrzanjem od 3,7 sekundi do 100 km/h.

Jednu od najbitnijih dizajnerskih promena čini spojeni „double kidney grill“ i najtanja prednja svetlosna grupa.

Ovo je model koji je iz premijum segmenta prešao u luksuzni i u standardnoj opremi poseduje Digital Cockpit Professional – mulitfunkcionalnu insturment tablu od 12,3 inča i centralni informacioni ekran osetljiv na dodir od 10,25 inča, interfejs 7.0, Integral Active steering, Xdrive, M adaptivno oslanjanje. Sedišta su presvučena najfinijom Merino kožom, a poseban detalj su elementi napravljeni od sečenih kristala stakla – ručica menjača, „i drive“ kontroler i „Power/volume“ dugme, koji su u ponudi kao dodatna oprema.

Automobil ima elemente centralnog tunela od karbona tako da je BMW 8 još jedan „carbon core“ model nakon Serije 7, a postoji i dodatni karbon paket koji sadrži prednje i zadnje spojlere, zadnji difuzor i krov. Važno je istaći da je ovo, takođe, i prvi automobil koji nije iz M serije, a poseduje karbonski krov.

BMW smatra veoma važnim broj 8 u oznaci modela i odnosi se na njegov istaknuti položaj u BMW gami. Kao što je nekada bio slučaj sa modelom BMW Z8 i trenutno sa BMW i8, „osmica“ označava izuzetno sportske automobile koji bude strast.

Početna cena za verziju sa dizel motorom kreće od 99.900 evra.

netauto.rs

Check Also

Zanimljive dekorativne tehnike na zidovima 665 l

Zanimljive dekorativne tehnike na zidovima

Došlo je vreme da napravite promene u enterijeru i osvežite svoj životni prostor? Krečenje zidova …

Powered by Master Media (TM)