Breaking News
Home / Susjedne opštine / Užice / Mokra Gora / Pozorišni Kustendorf 25. i 26. oktobra na Mećavniku

Pozorišni Kustendorf 25. i 26. oktobra na Mećavniku

091594
Pozorišni Kustendorf reditelja Emira Kusturice biće održan 25. i 26. oktobra na Mećavniku, uz podršku kompanije NIS, u organizaciji Rasta Internacionala, najavili su danas organizatori.

Pod sloganom “Društvo spektakla“, festival će pokušati da odgonetne mjesto i ulogu pozorišne umjetnosti u aktuelnom društvu u kojoj je spektakl u osnovi svega i predstavlja ne samo osnovni element razonode već i samo srce nestvarnosti ovog društva, odnosno vladajući oblik života.

 

Zadržavajući internacionalni karakter, u studentskom takmičarskom programu naći će se četiri predstave koje se nadmeću za nagradu “Zlatni list“, dvije iz Srbije i po jedna iz Rusije i Poljske. Akademija umjetnosti u Novom Sadu, predstaviće se predstavom “Kiseonik“, Ivana Viripajeva, Filmska akademija iz Lođa, Poljska, izvešće komad “Cena života“, dobitnice Pulicerove nagrade, Martine Majok, Državna pozorišna akademija iz Јaroslavlja, Rusija, odigraće “Čehov.nekst“, dok će se Fakultet dramskih umjetnosti iz Beograda predstaviti sa komadom “Džordž Kasplan“, Frederika Sontaga.

Selekcija festivala kao i prethodnih godina, poverena je nagrađivanom reditelju Milanu Neškoviću koji iza sebe ima više uspješnih predstava na scenama najeminentnijih pozorišta u Srbiji i šire.

 

U okviru revijalnog programa, gostovaće renomirana srpska pozorišta, Јugoslovensko dramsko pozorište sa nagrađivanom predstavom “Zašto je poludeo gospodin R.“ i Beogradsko dramsko pozorište sa predstavom “Moje dete“.

Drugog dana, reditelj i osnivač “Pozorišnog Kustendorfa“, Emir Kusturica, moderiraće debatu sa istaknutim umetnicima na ovogodišnju temu “Pozorište u društvu spektakla“.

RTRS

Check Also

emir-kusturica-kustendorf

NAJAVLJEN PROGRAM 13. KUSTENDORFA U trci za nagrade 21 film, u žiriju i šahovski velemajstor

  Trinaesti Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf biće održan od 13. januara do 18. …

Powered by Master Media (TM)