Breaking News
Home / Visegrad / Sport Višegrad / Odbojka / POVRATAK U SLAVNE DANE VIŠEGRADSKE ODBOJKE

POVRATAK U SLAVNE DANE VIŠEGRADSKE ODBOJKE

670

 

Odbojkašice „HE na Drini“ u subotu 13. aprila igraju zadnje kolo Prve lige Republike Srpske protiv „Kozare“ iz Gradšike, kada će proslaviti titulu i povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Zadnje dvije sezone višegradskih odbojkašica najbolje se mogu opisati stihovima Zabranjenog pušenja.  „Preslab za kik-boks, prejak za rock'n'roll“. Prethodne sezone tim Jova Sarića zabilježio je dvije pobjede u 18 utakmica, uz osvojenih samo deset setova, a sada imaju maksimalan učinak i samo pet izgubljenih setova.  Nakon tog izvršene su neke promijene u ekipi, vratile su se Bojana Tešević i Natalija Filipovac, a pružena je šansa i novima mladim odbojkašicama.

 

 

Pred početak sezone trener Jovo Sarić istakao je da na ekipu neće biti stavljen pritisak prvog mjesta na tabeli.

– S obzirom na sastav ekipe vrh tabele bi trebao da bude cilj, ali bez većeg pritiska da se mora biti prvi na tabeli – kazao je Sarić pred prvo kolo.

Već na startu sezone pokazale su da napadaju vrh tabele, pošto su sa laganih 3:0 savladale glavnog konkurenta za titulu banjalučku „Inovu“. Zatim je uslijedio najveći test kada su sa 3:2 u Obudovcu bile bolje od „Crvene zvijezde“. Do kraja prvog dijela sezone Višegrađanke su izgubile još samo dva seta i to na gostovanju „Radniku“ u Bijeljini i „Hercegovcu“ u Bileći.

 

 

Uslijedila je pauza od dva mjeseca, a nakon toga su krenule još silnije, bez grešaka i bez izgubljenog seta u narednih šest mečeva. Prvi koji su uspjeli da im oduzmu set i to u Višegradu je „Hercegovac“, što je inače jedini set kog su izgubile na domaćem terenu. I publika je ovaj tim podsjetio na ona vremena od prije desetak godina kada su se vodile velike bitke sa brčanskim „Jedinstvom“ za trofeje i dvorana je iz utakmice u utakmicu sve punija, a subotu od 18 časova će biti sjajna prilika da svi zajedno proslave šampionsku titulu.

U narednoj sezoni će biti mnogo teže, ali ova ekipa je sada stekla pobjednički mentalitet i od nje se može dosta više očekivati u najjačem rangu bh. odbojke.

 

 

DEJAN JOVIČIĆ – sportdc.net

Check Also

HE NA DRINI

VIŠEGRAĐANKE PREOKRETOM NANIJELE PRVI PORAZ GAČANKAMA

    Odbojkašice „He na Drini“ nanijele su u Višegradu prvi poraz ŽOK „Gacko“ u …

Powered by Master Media (TM)