Breaking News
Home / Visegrad / Aktuelnosti Višegrad / Povezivanje auto-putem Višegrada sa Srbijom od velikog značaja

Povezivanje auto-putem Višegrada sa Srbijom od velikog značaja

1650825330-thumbnail_Visegrad-dronba-750x422-1

 

Srbija je i dalje insistira na povezivanju Užica, preko Kotromana sa Višegradom. Brojni turisti koji dolaze iz Srbije u Republiku Srpsku i Višegrad, kažu da je povezivanjem auto-puta Beograd – Čačak, Republika Srpska bliža nego do sada. Ideja da se i od Zlatiborske petlje dokle je planirano povezivanje iz Čačka, treba nastaviti i do Višegrada, auto-put ili brza cesta, jer prirodne ljepote kakve ima Srpska, trebaju da vide svi, kažu turisti koji rado dolaze u Višegrad i Andrićgrad za vrijeme praznika i godišnjih odmora.

Za bolje povezivanje sa Srbijom zalaže se i načelnik opštine Višegrad. Mladen Đurević, već drugi načelnički mandat zagovara rutu povezivanja Beograda do Sarajeva preko Višegrada. Bratskim odnosima sa Srbijom i dobrim odnosima sa Vladom Republike Srpske, Višegrad je kaže i danas glavna ruta koja turistički, ali i ekonomski treba da poveže još jače Srbiju sa Republikom Srpskom.

Đurević je za svoju dugogodišnju borbu dobio podršku i od gradonačelnika Istočnog Sarajeva. Ljubiša Ćosić kaže da je putna infrastruktura najbitnija za razvoj ne samo opština, gradova, već i država. Zbog toga je kaže jako bitno da se sa Srbijom poveže Istočno Sarajevo i Sarajevo preko Višegrada, jer je jedna od najbogatijih opština koja ima prirodne turističke i ljekovite potencijale.

 

 

 

Srbija i Republika Srpska saglasne su da se putno moraju povezivati, ali političko Sarajevo kao i uvijek koči sve dobre ideje koje za cilj imaju ekonomski razvoj i povezivanje ljudi. Najbolji primjer za to je srpska inicijativa za povezivanje Beograda i Sarajeva, ali u Sarajevu ni nakon pet godina nisu definisali da li im je prioritet Tuzla ili Višegrad. Što se Srpske i Srbije tiče, obje rute trebaju da se grade.

 

 

ATV

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i  pridružite se u našoj  Viber zajednicu.

Check Also

241394_mesaselimovic29042004-2_f

SPOMENIK MEŠI SELIMOVIĆU: Manifestacija Vidovdanske svečanosti u Andrićgradu

  OVOGODIŠNJE Vidovdanske svečanosti, koje se tradicionalno, na veliki praznik, održavaju u Andrićgradu, obeležiće otvaranje …

Powered by Master Media (TM)