Breaking News
Home / Zanimljivosti / Potpuno novi Jeep Wrangler

Potpuno novi Jeep Wrangler

Jeep-Wrangler_EU-18-03

Neprikosnoveni terenski šampion, potpuno novi Jeep Wrangler je najsposobniji model Wrangler ikada, koji donosi najviši nivo udobnosti i upravljanje za svakodnevnu upotrebu. Ponuda u Evropi uključuje dva potpuno nova motora – 2.2 MultiJet II turbo dizel i 2.0 turbo benzinac, koji su upareni sa automatskim 8-stepenim menjačem i opremljeni Stop-Start (ESS) tehnologijom.

Novi Jeep Wrangler zasnovan je na skulpturnoj estetici koja se odmah može prepoznati po tradicionalnim Jeep detaljima: od okruglih svetla do maske sa sedam proreza; od trapezoidnih lukova do vidljivih šarki; od vetrobranskog stakla na preklapanje do sportske poluge; od vrata koja se mogu skinuti do kabriolet konfiguracija sa čvrstim krovom ili mekim krovom.

Novi dizajn enterijera modela Wrangler je smeo i grub sa širokim stavom i nižim i većim prozorima za bolju vidljivost, posebno na ekstremnim stazama.

Izgled unutrašnjosti novog modela Jeep Wrangler kombinuje autentični dizajn, raznovrsnost, funkcionalnost i prirodan izbor pri upotrebi opreme, pored modernije i udobnije kabine zahvaljujući upotrebi materijala i detalja visokog kvaliteta.

Izvajana centralna konzola inspirisana nasleđem brenda u skladu je sa vodoravnim dizajnom kontrolne table i sportskim detaljima koje diktira izbor modela.

Funkcionalni elementi, kao što su ručice za klima uređaj i jačinu zvuka, Engine Stop Start (ESS) kontrola i  utičnice za punjenje i povezivanje uređaja su oblikovani tako da se lako prepoznaju i na dohvat ruke su onima koji sede na prednjim sedištima.  Okrugla HVAC ventliacija na sredini i ivicama table okružena je hromiranim ivicama, za precizan i elegantan, ali snažan izgled.

Funkcionalnost i prilagodljivost Jeep automobila obeležene su kompletno restilizovanom centralnom konzolom, koja  sadrži menjač, razvodnu kutiju (transfer case) i ručnu kočnicu.

Paneli na vratima vozača i suvozača meki su na dodir i imaju duže naslone za ruke radi veće udobnosti.

Jeep Wrangler oduvek se isticao svojom funkcionalnošću i sposobnošću da pruži svojim kupcima mogućnost uživanja u svakoj avanturi uz najveću moguću udobnost.  Najnoviji Wrangler nije izuzetak, nudeći dobro iskorišćen prostor, izdržljive mrežaste džepove koji se pružaju celom dužinom vrata, držače za čaše i razna mesta na koja se može postaviti telefon. Kaseta ispred suvozača je sada ojačana, i kao i centralna konzola, može se zaključati radi zaštite manjih vrednih predmeta kada se spusti poklopac.  Oblast za skladištenje ispod poda iza zadnjeg sedišta omogućava čuvanje manjih predmeta tako da se ne mogu videti. Dostupni novi Trail Rail sistem upravljanja prtljagom obezbeđuje lak pristup sadržajima u oblasti za prtljag i pruža dodatne opcije za organizovanje i fiksiranje prtljaga. Takođe postoji i novi prostor za raspoređivanje zavrtanja i šrafova na dnu gepeka, za čuvanje pojedinačnihšrafova, i pribor sa alatom sa instrukcijama u centralnom naslonu za ruke.  I pribor i deo za organizovanje šrafova dizajnirani su za čuvanje šrafova i zavrtanja za krovove, vrata i vetrobransko staklo pri vožnji sa otvorenim krovom, i naglašavaju kako je sve u okviru legendarnog Jeep-a osmišljeno za laku i praktičnu upotrebu.

Jedna od unikatnih karakteristika modela Wrangler je da se enterijer može u potpunosti oprati, kao i da sadrži zaštitnu gumu preko informativno-zabavnog sistema, što omogućava lako i bezbrižno čišćenje.

 

Jeep WranglerJeep Wrangler

 

Dizajnerski tim brenda Jeep uneo je još moderniji izgled u novu masku sa sedam proreza koja sad prikazuje obe linije maske kako se spajaju sa svetlima, kao omaž legendarnom modelu CJ.  Vrh maske karakterističnog oblika je nežno zaobljen radi bolje aerodinamike.

Prednja svetla i LED svetla za maglu stvaraju čistu belu svetlost koja doprinosi upečatljivom izgledu modela Wrangler. Dnevna svetla sada formiraju oreol oko spoljnog oboda prednjih svetala, a standardna LED signalna svetla postavljena su na trapezoidne blatobrane. Otpozadi sijaju tradicionalna četvrtasta LED svetla.

Vetrobransko staklo je nagnuto pod optimalnim uglom što poboljšava aerodinamiku, takođe sadrži novi dizajn sa četiri zatvarača na vrhu rama vetrobranskog stakla koje mu omogućava da se brzo i lako spusti.  Nova krovna vetrobranska šipka sada povezuje A-stubove i ostaje na mestu i kada se staklo spusti. Ovo omogućava da retrovizor ostane na mestu čak i kada se staklo spusti. Dvodelne lajsne na blatobranima u boji automobila sa crnim detaljima su standardni za Sahara model.

Svi Wrangler modeli opremljeni su sa sportskim polugama u boji automobila, koje su zavarene za karoseriju i imaju integrisane ručke.

Jeep Wrangler je jedinstven automobil zahvaljujući nekoliko kombinacija koje vlasnicima nude uživanje u avanturama na svežem vazduhu, i takođe nudi različita rešenja za vetrobransko staklo i krov koji omogućavaju klijentima da biraju neke od mnogobrojnih opcija za konfiguraciju.

Kao jedini autentični 4×4 potpuni terenac kabriolet na tržištu, novi Jeep Wrangler nudi različite kombinacije za krov kako bi obezbedio još više slobode u vožnji bez krova.

Konstruisan za savladavanje najzahtevnijih terena, danas Jeep Wrangler predstavlja rezultat više od 75 godina liderstva u razvoju sistema pogona na četiri točka. Od njih su dostupna dva 4×4 sistema: Command-Trac- u okviru Sport i Sahara konfiguracija, i Rock-Trac- dostupan u Rubicon varijanti, koja predstavlja najsnažniji i najsposobniji model za terensku vožnju. Oba sistema su opremljena novim Selec-Trac dvobrzinskim razvodnikom pogona za stalno praćenje i upravljanje obrtnim momentom koji se prenosi  na prednje i zadnje točkove.

Prodaja novog modela Jeep Wrangler za 2019. godinu u Evropi počinje u septembru.

netauto.rs

Check Also

znojenje-2

TIJELO ŠALjE PORUKU: Razlozi prekomjernog znojenja

Tokom ljeta svi se pojačano znojimo. Ali, ako osjetite da je ono pojačano, bez obzira …

Powered by Master Media (TM)