Breaking News
Home / Srbija / Ponovo se zabelelo u Srbiji, RHMZ izdao upozorenje i na ledenu kišu

Ponovo se zabelelo u Srbiji, RHMZ izdao upozorenje i na ledenu kišu

676

 

Sneg od jutros pada u većem delu zemlje, a na području istočne Srbije najavljena je i kiša koja će se lediti pri tlu. Putevi Srbije upozoravaju da postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima.

U zapadnoj, centralnoj i jugozapadnoj Srbiji danas će padati sneg što će povećati visinu snežnog pokrivača za 10 do 30 centimetara, dok je u Banatu i istočnoj Srbiji moguća ledena kiša.

 

 

 

Na području Užica i Bajine Bašte, zbog snežnih padavina na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila na svim putnim pravcima.

Sneg pada i u Beogradu i uslovljava otežan saobraćaj.

Na delu auto-puta E-80, u zoni tunela Sarlah i Sopot, zbog snežnih padavina smanjeno je  ograničenje brzine.

Snega ima u raskvašenom stanju do 5 centimetara na teritoriji Ivanjice, KiM, Kragujevca, Kruševca, Novog Pazara, Požarevca, Užica, Valjeva, Vranja, Zaječara.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

 

 

 

Putevi Srbije savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, trebalo bi da voze oprezno i pažljivo.

Inače, na snazi je narandžasti meteo alarm zbog snega i moguće ledene kiše, a Republički hodrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je narandžasti alarm za područje istočne Srbije, Timočku krajinu i Banat upozoravajući na kiša koja će se ponegde lediti na tlu.

Iz RHMZ žutim alarmom upozoravaju na sneg u području zapadne, centralne i južne Srbije gde se očekuje sneg i dalje povećanje visine snežnog pokrivača.

RTS

 

Check Also

677z381_03626498

Dodik: Zalagaću se da svi Srbi iz RS po automatizmu dobiju državljanstvo Srbije

  Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da će se zalagati da …

Powered by Master Media (TM)