Breaking News
Home / BIH / Republika Srpska / Aktuelnosti RS / Policija će sankcionisati svakoga ko se ne bude pridržavao mjera Vlade (VIDEO)

Policija će sankcionisati svakoga ko se ne bude pridržavao mjera Vlade (VIDEO)

4749FFDF-0628-4CE8-9B92-54F40FE2707D

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je za RTRS da će Policija Srpske sankcionisati svakoga ko se ne bude pridržavao mjera Vlade s ciljem sprečavanja širenja virusa korona.

– Svi se moraju ponašati u skladu sa mjerama Vlade. Policija će preduzimati sankcije prema onima koji ne budu poštovali mjere – naveo je Lukač i istakao da su propisane i kazne zatvora do dvije godine.

Lukač je pojasnio da u proglašenju vanredne situacije MUP ima posebnu ulogu u pogledu sprečavanja narušavanja javnog reda i mira i sprovođenja mjera Vlade. On je naveo da neodgovorni pojedinci ne shvataju da moraju ostati u izolaciji, te da se takvo ponašanje ne smije dozvoliti.

Lukač je pojasnio da vanredna situacija, koju je danas Vlada proglasila u Srpskoj, znači da se formira krizni štab na čijem čelu je predsjednik Vlade koji može donositi određene mjere za cijelu Republiku.

– Krizni štab može da donosi određene mjere koje mogu da doprinose smirivanju situacije i držanju situacije pod kontrolom. To su mjere koje važe za čitavu teritoriju Republike Srpske – naveo je on.

Ministar je rekao i da Vlada na ovaj način može spriječiti i divljanje cijena određenih proizvoda jer su neki proizvodi već poskupjeli i cijene će se morati vratiti na nivo od 5. marta.

Kada je riječ o bezbjednosnoj situaciji u Srpskoj, Lukač je rekao da je trenutno stanje bezbjednosti zadovoljavajuće. On je naveo da je fokus javnosti premješten sa pitanja migrantske krize na virus korona, ali da institucije Srpske prate sitauciju s migrantima.

– Migranti dolaze u povećanom broju, ali Policija Srpske to drži pod kontrolom, kao i Žandarmerija MUP-a koja je angažovana zajedno sa Graničnom policijom. Oni se sa tim uspješno nose, kao i u proteklom periodu – istakao je Lukač.

Rtrs

Check Also

15233550-2BF6-478B-A5D4-94408891E6B8

Maske više nisu obavezne na otvorenom u Srpskoj

Maske više nisu obavezne na otvorenom, dok i dalje ostaje odluka da se nose u …

Powered by Master Media (TM)