Breaking News
Home / RS - BIH / Sport RS - Bih / Podrška za nove klubove iz odbojkaškog saveza Republike Srpske

Podrška za nove klubove iz odbojkaškog saveza Republike Srpske

odbojka1

 

Odbojkaški savez Republike Srpske gotovo 20 godina  provodi akciju „Formirajmo odbojkaški klub“, a u ovom periodu pružena je podrška  formiranju 30 klubova od kojih je  većina uspjela da obezbjedi kontitnuitet rada.

U poslednje četiri godine, kaže predsednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske Milutin Popović, akcenat je satvljen na muške klubove.

-Imajući u vidu da je u značajnoj meri opao interes za mušku odbojku i formiranje tih klubova. Novoformiranom muškom odbojkaškom klubu u opštini ili gradu u kome ne postoji formiran muški klub pružaju se različiti vidovi podrške. Nakon formiranja tim klubovima se dodjeljuje deset odbojkaških lopti za trening, jedna odbojkaška mreža i uplaćuje 300,00 KM na ime troškova takse prilikom registracije. Novoformirani muški odbojkaški klub oslobađa se u cijelosti članarine u prvoj godini nakon registracije i kotizacije za takmičenje za dvije takmičarske godine – rekao je Popović.

 

 

Udruženje odbojkaških sudija OS RS uključilo se u ovu akciju dajući podršku za polaganje sudijskog ispita u onim sredinama u kojima se formira klub, suđenju pojedinih utakmica u prvoj takmičarskoj sezoni bez naplate takse. Slična podrška se daje formiranju i ženskih odbojkaških klubova u opštinama i gradovima u kojima nisu do sada formirani

srpskainfo.com

Check Also

20181218164743-275464

PREDSTAVLjAMO: Dalibor Ilić, kandidat Košarkaškog saveza RS: Košarkaški biser Srpske

  Prvi put kandidat Košarkaškog saveza Republike Srpske za akciju “Glasa Srpske” je član Igokee …

Powered by Master Media (TM)