Breaking News
Home / BIH / Republika Srpska / Aktuelnosti RS / Podmukla pozadina lažne vesti o smrti Mladića? Advokat Petronijević tvrdi da se zahuktava novi rat

Podmukla pozadina lažne vesti o smrti Mladića? Advokat Petronijević tvrdi da se zahuktava novi rat

04-Mladic-statusna-konfe_620x0_620x0

Komentarišući lažnu vest o smrti generala Ratka Mladića, advokat Goran Petronijević kaže da je treba posmatrati mnogo šire, uz ocenu da je u toku veoma ozbiljan i perfidan medijski rat s ciljem da se uznemiri javnost u regionu.


 
“Taj se rat ozbiljno zahuktava na svim planovima, gotovo da se može videti da je i na globalnom nivou tako. Svi znaju da su lažne informacije zabranjene, da je neetički da se one objavljuju, međutim isto kao i u pravom ratu, kad se upotrebljavaju osiromašeni uranijum ili kasetne bombe, što je zabranjeno, one se ipak upotrebljavaju i daju dobre rezultate”, rekao je Petronijević za Radio Beograd 1.

On je ocenio da je ova “podmetnuta informacija”, po izvorima i po tokovima, vrlo slična ili gotovo istovetna informacijama koje su se u više navrata pojavljivale u vezi sa navodnom smrću Radovana Karadžića.

“One sve potiču iz Sarajeva i ubeđen sam da polaze iz jednog centra. Upućivanje na italijanskog novinara ili na lažni tviter nalog njihove ministarke spoljnih poslova je samo stavljanje magle da se ne bi videla prava stvar. Ovo je rezultat rada posebnog tima engleske obaveštajne službe koji radi upravo na ovom planu u Sarajevu. Oni su pre jedno godinu i po dana došli da pomognu u, kako imaju običaj da kažu, u smirivanju situacije, pomirenju”, smatra Petronijević.

 

Petronijević kaže da se ovakvom informacijom postiže mnogo.

“Postiže se pre svega to da dolazi do uznemiravanja javnosti i jedne i druge – i onih koji priželjkuju tako nešto i onih koji ne žele da se tako nešto dogodi. Takva jedna informacija, odnosno dezinformacija, može da uzburka ceo region. Meni to liči na jednu vrstu treninga za eventualni sukob. Ratovi se više ne vode oružjem nego informacijama”, zaključuje Petronijević.

Tanjug

Check Also

167870

U Republici Srpskoj zaražene 242 osobe, dva smrtna slučaja

  Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u …

Powered by Master Media (TM)