Breaking News
Home / Visegrad / Aktuelnosti Višegrad / Počinju treninzi u Sportskoj dvorani Višegrad

Počinju treninzi u Sportskoj dvorani Višegrad

4BED0547-1AB2-4C16-9A9D-D44B3284096D


Novom naredbom Republičkog štaba za vanredne situacije dozvoljen je i trenažni proces sportistima, kojima je rad u prethodnom periodu bio zabranjen zbog pandemije korona virusa. Višegradski sportisti mogu da nastave da treniraju i u zatvorenom prostoru, uz poštovanje preporuka.

Sportska dvorana Višegrad otvoriće svoja vrata za sve sportske klubove, nakon više od dva mjeseca pauze, zbog epidemije koronavirusa. Sportski klubovi su sa radošću dočekali mogućnost vraćanja na sportske terene, jer je kako kažu, za sportiste ovo je bio težak period, zbog zabrane trenažnog procesa.

 

ILIJA VIDAKOVIĆ, predsjednik Košarkaškog kluba “Varda”

“Svi smo srećni i zadovoljni što počinjemo sa treninzima. Ovaj period od dva mjeseca je bio neprijatan za običnog čovjeka, a ne za sportiste koji su bili aktivni. Polako ćemo početi sa treninzima na otvorenom i postepeno ćemo ulaziti u dvoranu, s tim da imamo mjere koje smo dobili od ministarstva i od opštine kojih se moramo pridržavati”

VLADIMIR GLADANAC, predsjednik Odbojkaškog kluba “He na Drini”

“Zaista nam je drago što su se konačno stekli uslovi da se može nastaviti trenirati s obzirom na pojavu virusa koji je zahvatio čitav svijet. Međuti,m to je samo jedan od segmenata da bi se pristupilo daljem treniranju”

Kako se navodi u preporukama resornog ministarstva, kada god je to moguće, treninge treba organizovati na otvorenom

 

MILJAN BABIĆ, direktor Javne sportske ustanove “Drina”

“Njihova preporuka pored rigoroznih mjera zaštitnih sredstava koja treba da se primjenjuju u sportskim dvoranama je da se treninzi održavaju što više na otvorenom. Takođe u ovom periodu bi trebali da održimo sastanak sa svim predstavnicima sportskih klubova radi dogovora oko daljeg trenažnog procesa”

SLAĐA MIOVČIĆ, zdravstveno-sanitarni inspektor

“Zdravstveni inspektor u narednom periodu će ih kontrolisati da li se pridržavaju propisanih mjera kako za ostale tako i za njih predviđene su novčane kazne od 1000 do 3000 KM u slučaju nepridržavanja propisa”

U Višegradu ima 11 sportskih organizacija, među kojima su fudbalski, odbojkaški, košarkaški, karate, rukometni, veslački, šahovski, streljački, brazilski džiju džicu klubovi i planinarsko sportsko društvo.
bhrt.ba

Check Also

1E61BA92-1970-4DA6-96AB-EC79DD1E393B

Đurević sa ministrom finansija o rekonstrukciji Višegradske banje

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević razgovarao je danas u Banja Luci sa ministrom finansija Republike …

Powered by Master Media (TM)