Breaking News
Home / Visegrad / Aktuelnosti Višegrad / Početak nove školeske godine i cilj svih nas je da „Zaštitimo djecu u saobraćaju“

Početak nove školeske godine i cilj svih nas je da „Zaštitimo djecu u saobraćaju“

81424153

 

Policijski službenici Policijske uprave Foča, u okviru akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“ sprovode aktivnosti u cilju ostvarivanja bezbjednog učešća školske djece u saobraćaju.

Povodom početka nove školske godine danas je na području svih opština koje su u nadležnosti Policijske uprave Foča, bilo pojačano prisustvo policijskih patrola, a sve u cilju zaštite najmlađe kategorije učesnika u saobraćaju.

U okviru akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“, u narednom periodu biće realizovan niz aktivnosti, sa akcentom na sagledavanje pristupnih saobraćajnica u blizini školskih ustanova, organizovanje edukativnih predavanja za učenike na temu bezbjednog i pravilnog učešća pješaka i biciklista u saobraćaju, kao i na pojačano prisustvo policijskih službenika u blizini škola i na putnim pravcima kojima će se kretati veći broj djece školskog uzrasta. Na putnim komunikacijama i u zonama školskih ustanova vršiće se pojačana kontrola saobraćaja, sa akcentom na poštovanje odnosa vozač-pješak i kontrola drugih prekršaja koji mogu uticati na bezbjednost svih učesnika u saobraćaju.

  • Policijska uprava Foča apeluje na sve vozače da kretanje svojih vozila prilagode potrebama djece na putu, naročito kada se nalaze u blizini školskih ustanova, a roditelje podsjećamo na njihovu odgovornost u pogledu bezbjednog kretanja djece u saobraćaju, te ih pozivamo da svojim primjerom utiču na formiranje pozitivnih stavova kod najmlađih učesnika u saobraćaju.

mup.vladars.net

 

Check Also

DB856C01-F52F-4CD0-A166-F0C951B2567C

U Srpskoj 81 novi slučaj virusa korona

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu …

Powered by Master Media (TM)