U Višegradu je počela s radom tržnica, gdje se osim odjeće, mogu kupiti svježe voće i povrće, rasad i mliječni proizvodi. I prodavci i kupci koriste zaštitna sredstva, poštivaju mjere i tjelesnu distancu.

Prodavci na pijaci u Višegradu kažu da su zadovoljni prometom i početkom rada, jer su se plašili da neće moći plasirati proizvedeno povrće. Očekuju, kako su naveli, da se situacija počne popravljati jer se ljudi još plaše da izlaze, čuvaju se i paze na odstojanje i izbjegavaju fizičke kontakte.

“Posle dužeg vremena pijaca je proradila. Nama poljoprivrednim proizvođačima ovo puno znači, zato što su nam uveliko proizvodi prispjeli za tržište”, kaže poljoprivredni proizvođač Ilija Ostojić.

I drugi poljoprivredni proizvođači ističu da ponovni početak rada pijace mnogo znači, te da je za početak prodaja dobro krenula.

Ponuda svježeg povrća, voća i mliječnih proizvoda lokalnih proizvođača zadovoljila je potrebe kupaca koji su došli da se snabdiju domaćom zdravom hranom.

 

Obezbijeđena je propisana fizička distanca među tezgama, a i kupci i prodavci obavezni su da nose maske i rukavice.

“Naše Javno komunlano preduzeće Komunalac je izvršilo dezinfekciju platoa pijace kao i pijačnih tezgi. Svi oni koji su bili nosili su i maske i rukavice i najvažnija distanca je držana”, ističe načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Milica Stančić.

I kupci i prodavci srećni su zbog ponovnog rada gradske pijace, jer, kako ističu – i oni su oživjeli s njom.