Breaking News
Home / Susjedne opštine / Užice / Počela montaža zlatiborske gondole, francuski inženjeri nadgledaju radove

Počela montaža zlatiborske gondole, francuski inženjeri nadgledaju radove

ZSyk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWW1FN01EQV8vNzczNzVhOGFkMzQyZWYzZDZmOGQ2Mzk0OGE5MjI0YzYuanBlZ5GTAs0C5ACBoTAB

Na Zlatiboru je, uz prisustvo predstanika francuske kompanije „Pomagalaski“, od koje je kupljena oprema, počela montaža najduže panoramske gonole na svetu.

Postavljanje opreme krenulo od početne stanice na Obudojevici

FOTO: PRIVATNA ARHIVA / RAS SRBIJA
Postavljanje opreme krenulo od početne stanice na Obudojevici

Od nedavno izgrađene početne stanice na Obudojevici u centru turističkog naselja, pa trasom dugom devet kilometara do Tornika na kom je zimus podignuta krajnja stanica, postavlja se neophodna oprema a ovi radovi bi, kažu u opštini Čajetina koja je u gondolu investirala 13 miliona evra, trebalo da budu završeni do 11. juna. Radove će do kraja maja nadzirati inženjeri iz Francuske.

Zlatiborci najavljuju da će, ako sve potrebne dozvole budu izdate brzo, gondola biti puštena u rad do kraja ove godine, s tim što između Obudojevice i Tornika treba izgraditi i međustanicu kraj jezera Ribnica.

Montaža traje pod nadzorom inženjera iz Francuske
FOTO: PRIVATNA ARHIVA / RAS SRBIJA
Montaža traje pod nadzorom inženjera iz Francuske

– Vremenski uslovi nam idu na ruku i očekujemo da ćemo u narednih nekoliko dana razrešiti sve probleme u vezi sa dokumentacijom za stubove i da ćemo moći da nastavimo već od polovine juna, – kaže direktorka preduzeća „Golg donola Zlatibor“ Bojana Božanić.

 

Gondola će, kaže ona, uz sav sadržaj koji će se uz nju razvijati u narednih sedam do deset godina doprineti da Zlatibor godišnje primami milion turista a projektovan broj noćenja je preko deset miliona.

Zlatiborska gondola imaće kapacitet da u 55 kabina za jedan sat preveze 600 putnika, a vožnja od Obudojevice do Tornika trajaće 25 minuta.

blic.rs

Check Also

15kustendrof4_620x0

“Pozorišni Kustendorf” raste na Mećavniku

  MOKRA GORA – Treći Jesenji pozorišni festival svečano je otvoren u Mećavniku, učešćem ruske Državne …

Powered by Master Media (TM)