Breaking News
Home / Region / Plaže, provod i istorija

Plaže, provod i istorija

turist-plaze_620x0

 

UŽIVANjE u prijatnoj hladovini borovih šuma, miris mora, morski specijaliti i nezaboravni zalasaci sunca – ovako većina zamišlja idealno letovanje.

I najizbirljiviji gosti neće moći da ostanu ravnodušni pred raznovrsnim izborom koje Crna Gora nudi, naročito tokom letnjih meseci. Ušuškan u zaleđu rivijere, Petrovac je u poslednjih nekoliko godina destinacija koju biraju i mladi i stari. Raskošna priroda, bistra morska voda i gusti maslinjaci, u kojima su smešteni hoteli i vile, prepoznatljive su odlike Petrovca. Ovo mesto, koje je na meti turista od proleća pa do kasne jeseni, nudi i zabavu za mlade, ali i tišinu za porodični odmor. Uređeno šetalište i prostrana plaža samo su neki od razloga zbog kojeg mu se stari gosti rado vraćaju, iz godine u godinu. U bogatoj ponudi hotela, restorana, ribljih konoba i kafića turisti pronalaze svoj mir, a pristupačne cene i dobra usluga samo idu u korist lokalnim meštanima.

Na samom jugu Crne Gore najinteresantniji je Ulcinj. Radoznalost budi činjenica da je ovaj grad više od 200 godina bio sigurna baza najpoznatijih gusara na Jadranu. Stari grad u Ulcinju jedan je od najstarijih arhitektonsko-urbanističkih celina na Jadranu. Već 25 vekova u toj “začaranoj posudi”, koja podeseća na nasukani brod, smenjivale su se civilizacije od kojih je svaka ostavila danas vidljivi trag. Jedinstveno je mišljenje je Stari grad sa svojim ilirskim bedemima, Citadelom, sklopom uličnih mreža, pijacama, a naročito gradskim pejzažom, predstavlja kulturno-istorijski spomenik od neprocenjive vrednosti.

Gotovo da nema turiste koji je letnji odmor proveo u Ulcinju, a da nije posetio Veliku plažu. To je kilometrima duga peskovita plaža, koja se poput vešto povučene slikarske linije spaja sa kristalno čistim morem, čije je dno prekriveno sitnim peskom. Ako ste ljubitelj aktivnog odmora, na Velikoj plaži možete se oprobati u ekstremnom sportu. “Kajt surfing” je kombinacija surfinga i paraglajdinga i za za kratko vreme je stekao brojne obožavaoce širom sveta.

PANORAMSKI PUTEVI

Šarenoliku ponudu severa i juga Crne Gore povezuju panoramski putevi. Turisti ovog leta ne treba da propuste dve panoramske rute i to “Krug oko Korita” u blizini Podgorice i “Dve čarobne obale” koje povezuju barsku rivijeru sa Skadarskim jezerom.

VINOGRADI IZNAD MORA

Crna Gora poznata je i po dugoj tradiciji proizvodnje vina. Oblast Crmnice, u blizini Skadarskog jezera, najpoznatiji je vinogradarski kraj. Male porodične vinarije predstavljaju najbolju priliku za degustaciju vina od autohtonih sorti grožđa.

novosti.rs

Check Also

20190111200019_517393

Makedonija promijenila ime u Republika Sjeverna Makedonija

  Makedonsko Sobranje je sa 81 glas “za”, ni jedan protiv, niti uzdržan, usvojio danas …

Powered by Master Media (TM)