Breaking News
Home / RS - BIH / Politika RS - BIH / Pavić: Slično vrijeme kao 1991. godine

Pavić: Slično vrijeme kao 1991. godine

20160904214932_217002

Banjaluka – Predsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Marko Pavić izjavio je večeras u Banjaluci da ova stranka ima odgovor na veoma teška pitanja sadašnjeg “turbulentnog vremena” i da je zabrinjavajuće što ono podsjeća na 1991. godinu.

“Kada pogledamo, trenutno je ista vlast na nivou BiH kakva je bila i 1991. godine. Znamo dokle smo došli tada, a ovo što se danas dešava podsjeća na tadašnji scenario”, naveo je Pavić.

On je naglasio da DNS nastupa mirnom retorikom i poziva sve ljude na uzdržanost i toleranciju, kako više nikada ne bi bila ponovljena 1992. i slične godine.

“Moramo da gledamo unaprijed, da stvorimo povoljniji ambijent sa više zaposlenih, da obezbijedimo budućnost za nove generacije”, dodao je Pavić.

On kaže da su osnovni ciljevi stranke ekonomija i zapošljavanje, dvije neraskidive spone kojima bi trebalo posvetiti pažnju.

“Na republičkom nivou treba stvoriti uslove, a u lokalnoj zajednici realizovati mogućnosti koje se pružaju, te privući strane i domaće investitore”, naveo je Pavić.

Predsjednik DNS-a istakao je da ova partija na osnovu dosadašnjeg iskustva zna “kako se gradi lokalna zajednica”, kako se stvara suficit i daju podsticaji.

Potpredsjednik DNS-a Spomenka Stevanović rekla je da je potrebno obezbijediti ravnomjeran razvoj svih krajeva Srpske.

“Iako naša stranka ne priznaje podjelu Republike Srpske na istočni i zapadni dio, moram da kažem da je istočni dio nerazvijeniji u odnosu na zapadni”, istakla je Stevanovićeva.

Kandidat DNS-a za gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković rekao je da bi lokalne zajednice trebalo da dobiju mnogo veća prava i obaveze nego što trenutno imaju.

“Želimo da pojačamo razvoj i zapošljavanje, ali lokalne zajednice imaju malo ovlaštenja i zato ćemo zahtjevati izmjenu Zakona o lokalnoj samoupravi”, dodao je Đaković.

Predsjednik Centralnog izbornog štaba DNS-a Dragomir Jovičić rekao je da je napravljen kvalitetan plan predizborne kampanje.

“Mislim da će građani glasati za DNS u ždovoljnom obimuž kako bismo osvojili više od 150 odborničkih mandata, te ćemo sa većim političkim kapacitetom snažnije rješavati probleme građana Srpske”, kaže Jovičić.

 

glassrpske.com

Check Also

cik

CIK objavio preliminarne, nezvanične i nepotpune rezultate izbora

Centralna izborna komisija BiH saopštila je večeras preliminarne, nezvanične i nekompletne rezultate Prijevremenih izbora 2019. …

Powered by Master Media (TM)