Breaking News
Home / Svijet / Panika među Srbima u Njemačkoj: Velika racija, upadaju u kuće i hapse zbog rada na crno

Panika među Srbima u Njemačkoj: Velika racija, upadaju u kuće i hapse zbog rada na crno

20190216110759_523304

 

Oko 250 carinskih službenika pretražilo je u četvrtak 17 kuća i kancelarija na području Rajne-Majne, Baden-Virtemberga i Sjeverna Rajne-Vestfalije.

Dva muškarca (starosti 45 i 46) uhvaćena su u Hesenu tokom racije sprovedene zbog organizovanog rada na crno i utaje poreza, prenose “Novosti”.

Sumnja se da su uhapšeni dio grupe koja je navodno oštetila državu za nešto više od milion evra (socijalno osiguranje i porez).

Tokom pretresa, pronađeni su i oduzeti mobilni telefoni i luksuzni automobili i satovi, a zaplijenjeno je i više od 200.000 evra u gotovini.

 

 

Carina sumnja da su osumnjičeni svoje zaposlene plaćali na crno, izdavali fiktivne račune za koje nisu pružene usluge, a novac od toga je bio generisan u računovodstvu.

Na društvenim mrežama podigla se prava panika zbog tih racija, jer se Srbi, koji nelegalno borave i rade u Njemačkoj, plaše da će i oni biti uhapšeni. U tom slučaju, slijede im deportacija iz Njemačke i zabrana ponovnog ulaska u zemlju čak i na dvije godine. Policija pleni i zarađeni novac ukoliko ga pronađe u stanu.

nezavisne.com

Check Also

svjetski-dan-Foto-RAS-arhiva

NEVJEROVATAN DAN Zašto danas treba obući RAZNOBOJNE ČARAPE i krenuti u šumu deklamujući stihove (FOTO)

  Znate li koji je danas dan? Prvi da proljeća? Ne, to je bilo juče! …

Powered by Master Media (TM)